Почина Дейвид Рокфелер! Кой ще наследи състоянието му?

Гласувайте за статията

Отиде си един от най-богатите хора в света — Дейвид Рокфелер

Един от най-богатите хора на планетата — Дейвид Рокфелер си отиде на 101 години. Един от най-могъщите бизнесмени на света не успя да постигне мечтата си за вечен живот, но пък натрупа състояние от нея. Мнозина с изненада научиха, че милиардерът е издъхнал. А веднага след това се появи и въпросът — кой ще бъде негов наследник?

Дейвид Рокфелер е роден на 12 юни 1915 година. Той е банкер и един от най-известните членове на изключително богатото семейство Рокфелер. Цялото си богатство дължи на бизнес компанията „Standard Oil“, с която натрупа милиони.

През целия си живот Рокфелер успява да натрупа достойно наследство. Това е една от най-мощните капиталистически династии в историята, за която се говори и днес. И макар през 1911 година компанията му да е разделена на 34 компании, заради незаконно създаване на монопол, той продължава да е най-могъщия човек в бизнеса.

И дори се кани да живее вечно.

Но за съжаление умира на 101 години.

Рокфелер е имал шест трансплантации на сърце и често се шегувал, че иска да живее поне 200 години.
Потомъкът на най-богатото семейство в света има шест деца и бе сред най-влиятелните хора на планетата.

Според американското издание „Business Insider“, Рокфелер е бил последният жив внук на петролния магнат Джон Д. Рокфелер. През целия си живот той имал склонност да дарява огромни суми пари за благотворителност.

Що се отнася до разпределението на парите му, според „Business Insider“ състоянието му е разпределено от вече изготвено завещание. Харвардският университет например ще получи около 100 милиона долара, а останалите пари ще бъдат разпределени в семейните фондове, вероятно за всяко от шестте му деца.

Историята на Рокфелер започва с един млад библиотекар от Кливланд през далечната 1855 г.

Тогава той е имал за цел да спечели 100 000 долара и да живее 100 години. За да постигне тази своя мечта той се включва в десетдневен курс по счетоводство. Този човек е Джон Д. Рокфелер, дядото на починалия Дейвид Рокфелер.

Джон Рокфелер става първият в света милиардер през 1916 г. В онези години притежаването на такова количество пари било немислимо.

През 1937 г. той умира, а неговото богатство е възлизало на 1.5% от общата американска икономика! Ако преведем богатството му в днешните норми, то би възлязло на около 340 милиарда долара. Това е четири пъти повече, отколкото днес притежава най-богатият човек на света Бил Гейтс.

Колкото е влиятелна, династията Рокфелер е и толкова мистериозна. Повечето членове на семейството стоят далеч от прожекторите, макар някои да стигат до политиката, пише „Forbes“.

Отиде си легендата Дейвид Рокфелер

Отиде си легендата Дейвид Рокфелер

Най-известното политическо име в семейството е бил Нелсън Рокфелер. Той е бил вицепрезидент на Америка по време на мандата на Джералд Форд. Вторият брат на Дейвид, Уинтроп Рокфелер пък е бил губернатор на Арканзас.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар