Изненадващо откритие на археолозите шашна целия свят!

Изненадващо откритие на археолозите шашна целия свят!
1 (20%) 1 vote

Неочаквано разкритие! Какво намериха археолозите в Египет?

Неочаквано откритие е на път да промени историята на Египет. Статуя на Рамзес отпреди 3000 години изплува от калта.
При разкопки в бедната част на Кайро, от калта на подземните води, археолози от Германия и Кайро откриха осем метрова статуя, която вероятно представлява обожавания фараон Рамзес II.

Според Египетското министерство на антиките това е едно от най-важните открития досега. Статуята вероятно е направена от кварцит, тъй като е намерена в близост до руините на храма на Рамзес в древния Хелиополис. Сега той се намира в източната част на Кайро, но някога е бил в центъра на града.

Археолозите са почти сигурни, че това е Рамзес II. А находката ще помогне за попълване на някои от най-големите пропуски в историята. Както и ще даде информация за любопитни подробности около легендарния фараон.

Рамзес е бил най-известният и най-силният фараон на древен Египет. Управлявал е от 1279-та до 1213-та година преди нашата ера. По време на царуването му, Египет се разпростира от Сирия до Нубия.

Храмът на слънцето в Хелиополис, близо, до който е намерена статуята, пък е един от най-големите в Египет. Той е два пъти по-голям по размери от Карнак, но е бил разрушен в гръцко-римския период. Много от неговите обелиски са били преместени в Александрия, или в Европа. А немалка част от по-дребните находки са изнесени в частни колекции или музеи. Много от каменните блокове пък са били или откраднати, или използвани за изграждането на Кайро.

Ако се потвърди, че това е Рамзес II, то статуята ще бъде издигната в предната част на големия Египетския музей, който се планира да бъде открит през 2018 година. Властите вече работят по нейното реставриране. И тя ще посрещне посетителите в пълния си блясък най-вероятно догодина.

Неочаквано откритие шашна учени от цял свят

Неочаквано откритие шашна учени от цял свят

Като се очаква да предизвика световна сензация и то не само заради новия музей, който предстои да бъде открит.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар