Тайни и загадки: Какво крият някои от най-известните древни паметници?

Те пълни с тайни и загадки са толкова древни, че и до днес е загадка, как са създадени. И също така, никой и до днес не може да обясни кога и защо всъщност са построени старите паметници. Някои от тях съществуват от хиляди години и имат значителна историческа, културна и духовна стойност. Вижте и най-известните древни паметници и техните тайни:

Стоунхендж, Англия

Този паметник според учените, е строен вероятно преди 3000 и 2000 година, преди новата ера. Но и днес учените не са единодушни за начина, по който е построен и как са качени тези огромни  каменни блокове. Не се знае и кой точно е строил тези каменни блокове, предназначени за религиозни цели. При все това Стоунхендж се слави като едно от най-мистичните места в света. А някои вярват, че тук са извършвани и човешки жертвоприношения.

Сигирия, Шри Ланка

Сигирия е монолитна скала, известна и като Лъвската скала. Тя е известна като място, изпълнено с мрачна енергия и на която има останки от някогашния дворец на крал Кашияп. В по-късни времена този дворец е превърнат в будистки паметник. Скалата е висока 200 метра, а въпросът, как е бил построен този замък преди толкова години там остава загадка.

Пирамидите в Египет

Пирамидите в Гиза са едни от най-известните стари паметници в древен Египет. Тези величествени паметници от времето на древната египетска култура се намират в пустинята близо до Кайро и са една от най-популярните дестинации за туристите. Как точно са построени, как са вдигани тези огромни камъни, учените все още не могат да отговорят на това. Слуховете обаче гласят, че са дело на извънземни, а не на човешка ръка. Още повече, че около тях и днес има неразкрити много тайни и загадки.

Великата китайска стена

Тя се състои  от поредица отбранителни стени с кули и се счита за най-голямата сграда в света. [caption id="attachment_511123" align="aligncenter" width="200"]Тайни и загадки Тайни и загадки[/caption] Първите стени са били построени още през 7 век преди новата ера. Заедно с тяхното изграждане се разпространяват и много легенди за мистериозното изчезване на строителите, чиито тела са очевидно вградени в стената. Както казахме — още едно място пълно с мрачни тайни и загадки. [gallery ids="511492,511491,511490"]