Хитлер крие несподелена любов към еврейка (И не е Ева Браун)

Гласувайте за статията

Хитлер крие несподелена любов към еврейка, посвещава й картините си

Несподелена любов на Адолф Хитлер към бедно момиче изумява целия свят. Още като ученик Хитлер се влюбва в една красива еврейка това не е Ева Браун. Историята им би могла да промени живота им, но вместо това се оказва приказка с тъжен край.

Тя се казва Стефани Исак, но той никога не събира смелост да й признае чувствата си.

Години по-късно Стефани Исак се омъжва, но си остава първата несподелена любов на Хитлер. И макар да е две години по–възрастна от него, именно тя е неговият идеал за женственост и красота.

Той се е появявал внезапно на местата, където тя често се разхожда и внимателно следял с кого се среща и така се опитвал да установи контакт.

Това разказва неговият приятел от детството Аугуст Кубизек.

Един ден Адолф го дръпнал за ръката и го попитал какво мисли за русото, стройно момиче, което се разхожда под ръка с майка си.

Казал на приятеля си „Трябва да знаеш, че съм влюбен в нея”, пише Даян Дакре в книгата си „Жените на диктатора: Любовните мъки на младия Адолф”. Мнозина харесвали красивата Стефани. Тя имала величествен и благороден външен вид.

„Всеки ден се появяваше на мястото, където минаваше Стефани, за да й се възхищава. Хитлер не я поздравяваше, а се осмели само да размени поглед с нея само няколко пъти. Скоро в нейните разходки се присъедини един младеж, а Хитлер започна да кипи от ревност”, пише в книгата си авторката.

Кубизек го информирал, че това е братът на красивата Стефани и това донякъде го успокоило. Но Хитлер все така не можел да намери смелост да влезе в контакт с нея. А когато тя го даряла с някоя усмивка, той се чувствал най-щастливия човек на света.

Но когато бил игнориран бил готов да унищожи и себе си и целия свят.

И почти успява.

Аугуст Кубизек, с когото Хитлер се запознава в Линц, е единственият известен негов приятел от младини, за когото се знае днес.

Мечтата и на двамата била да станат художници. Заминават заедно за Виена, където Кузибек постъпва в консерваторията и я завършва. А Хитлер никога не се записва в академията.

Интересното е, че в крайна сметка той намира смелост да й поиска ръката. Но го прави анонимно и тя така и не разбира за това.

Стефани получила писмо, в което бъдещия художник й предлага брак. Само че остава доста объркана, защото не знаела кой й го изпраща, защото той така и не се подписал.

Тя изобщо не разбрала, че става дума за момчето, което внимателно я следи с поглед, но никога не я заговаря.

По–късно тя се омъжва за военен и приема неговата фамилия. И преживява Втората световна война, без да знае, че Хитлер е таял чувства към нея.

Хитлер крие несподелена любов към еврейка

Хитлер крие несподелена любов към еврейка

Според историците той пък не е знаел, че тя е еврейка. А и да е знаел, едва ли в онзи момент това е имало значение за него.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар