Президентът Румен Радев заряза самолета на властта

Гласувайте за статията
Държавният глава Румен Радев пътува за Рим без лукса на „Еърбъс А319“ и услигите на „Авиоотряд 28“

Президентът и бивш шеф на ВВС ген. Румен Радев е сложил кръст на полетите със самолетите на властта – пише „България днес“. Държавният глава отказва да използва услугите на „Авиоотряд 28“ и за пореден път ще пътува без лукса на правителствените самолети – отбелязва изданието.

Президентът Румен Радев отново няма да използва правителствен самолет по време на визитата си в Рим на 25 март – твърди изданието. Държавният глава ще лети с обикновен полет или отново ще избере самолет, който не е част от авиоотряда на властта.

Румен Радев ще лети до италианската столица навръх деня за размисъл преди изборите за парламент, но визитата му ще е еднодневна. Според запознати причината държавният глава да избягва авиоотряда са скандалите около него. Първо имаше парламентарна комисия, която разследваше дали по времето на Борисов с правителствения самолет са превозвани футболисти и фолкпевици.

Румен Радев не искал да се ползва от облагите на властта

След като драмата утихна, изскочи нова – авиоотрядът пусна обществена поръчка за баснословно скъп кетъринг с продукти като омари, калмари, скариди и прочие. След като поръчката докара Бойко Борисов до бяс, веднага бе отменена, но горчивият привкус за лукса, в който се къпе властта, остана.

Румен Радев вече скандализира обществеността, след като избра военния самолет „Спартан“ за първата си визита като президент зад граница. Седмици наред анализатори, коментатори и медии се занимаваха с въпроса защо президентът реши да пристигне в Брюксел с военна машина.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар