Елена Поптодорова крие тайни любовни афери (Вижте на кого била любовница)

Гласувайте за статията

Елена Попотодорова била  любовница на Тато, отношенията им не били само делови

Елена Поптодорова била любовница на бившия Първи. Слуховете от онова време твърдят, че отношенията между нея и  Тодор Живков далеч надминавали служебните.

Попотодорова тръгва по стълбата към върховете на достойната си дипломатическа кариера много преди 10 ноември. Едва 24 годишна красивата габровка е назначена за 3-ти секретар в Министерството на външните работи.

Елена Поптодорова и Тодор Живков

По това време интелигентната млада жена е омъжена за служител на Държавна сигурност. В началото на осемдесетте години тя вече знае 5 чужди езика. Което впечатлява отговорните другари. И те я назначават на щат за лична преводачка на Тодор Живков.

В следващите пет години Елена и Тато са повече от неразделни. Тя го придружавала даже на срещи когато не се изисква преводач. От това време тръгва слухът, че младата красавица и Живков са любовници.

Правело впечатление, че несменяемия лидер на БКП мило я наричал Ленка. Те се били сближили заради идентичните трагедии, които били преживяли. И двамата били загубили дете.

Според мълвата сред дипломатите от кариерата бай Тошо и Ленка крили интимни отношения повече от три години. Краят им идва когато русокосата красавица хлътнала по началника от онова време на Външно министерство Филип Боков.

Филип и Елена крили извънбрачните си отношения. Но както често се случва аферата им стига до ушите на Тодор Живков. Именно любовният им роман попречил на Боков да оглави цялото министерство, предават от blitz.bg.

За да сложи край на слуховете и клюките и най-вече да го разкара от Попотодорова Живков праща любовникът както се казва на заточение в Лондон през 1986 година. Назначението му за търговско аташе е твърде изненадващо и всички се досещат каква е била скритата цел на Тато.

Въпреки, че влюбените се разделят топлите отношения между Живков и Елена не се подновяват. Първия даже няколко пъти я наказва заради дребни пропуски. Една година след прогонването на Боков в Лондон Поптодорова е назначена за български Генерален консул в Сан Марино. На тази длъжност остава до свалянето на комунизма.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар