Смъртоносно оръжие: Синтетичен наркотик убива с едно докосване

Гласувайте за статията

Той е истинско смъртоносно оръжие! Синтетичните наркотици, известни като „Pink“, са се е появили на американския пазар.

Твърди се, че те са седем пъти по-силни от морфина и вече са свързани с 50 смъртни случая в САЩ.
Американската агенция по лекарствата „DEA“ предупреждава, че от него може да се предозирате само с докосване.

„Ако го докоснете и се разтвори, ще влезе в кожата ви и в кръвта. А това моментално може да доведе до предозиране“, казва Дъг Колман от DEA.

Синтетичния наркотик е известен под името „U-47700“ и има бял цвят, въпреки името си. Подобен е на хероина и причинява кървене, сериозно увреждане на нервите и смърт.

Както пише RT, наркотикът е произведен във фармацевтичната компания „UpJohn 1975“, като синтетична алтернатива на морфина. Той обаче е повече от опасен, тъй като лесно може да се поръча на американския наркопазар, и дори чрез интернет.

През ноември това вещество е обявено за незаконно, след като в Юта е имало два смъртни случая с тийнейджъри. Властите в момента проучват компанията, която го е изработила. А целта е да се провери, дали зад мотивите им не се крие някой наркокартел.

Колман е предупредил, че има информация за около 50 смъртни случая, свързани с употребата на синтетичния наркотик, и че се използва от хора от различни слоеве на обществото. А също така и че някои от най-големите наркокартели са проявили интерес към дрогата.

Засега подробности около случая не са известни, но най-големия кошмар на полицията е, новата дрога да не плъзне по улиците. „Застрашен е живота на всеки, който посегне към тази дрога. Могат да умрат деца“, е най-големия страх на местните власти.

Синтетичен наркотик сее смърт само при докосване

Синтетичен наркотик сее смърт само при докосване

За момента не е известно, дали тази дрога е изнесена извън САЩ, но се разследват различни варианти. Родители от цял свят обаче се молят, синтетичния наркотик да бъде унищожен по-скоро.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар