Кралица Елизабет разкри малките си тайни (Какво крие големия монарх?)

Гласувайте за статията

Кралица Елизабет разкри малките си тайни, ето какво крие

Кралица Елизабет разкри малките си тайни. Първата дама на Англия се оказа повече от интересна. Оказа се, че „баба Бети“ в действителност има любопитни трикове, когато иска да излезе, да прекрати разговор, или спешно се нуждае от помощ. И те са абсолютно незабележими.

Или поне бяха досега.

Дворцови хроникьори разкриват подробности за поведението на кралицата, която говори с поданиците си не само с цветовете, които носи, но и чрез жестовете си. Те обаче са запазени за придворните й, които са специално обучени, да ги разпознават.

„Кралицата е много сдържана дама и когато има проблем, тя се старае да не предизвиква излишно внимание. Малцина знаят какво да правят, когато тя ги повика с жестове.

Ако нейно величество премести чантата си от една ръка в друга, това е знак, че желае да се прекрати разговора с нея. Тогава някой от придружителите й идва и я извежда от кръга с хора.

Ако кралицата реши да си тръгне, тя оставя чантата си на маса край себе си. Това е знак за придворните й, че имат пет минути, за да се оттеглят заедно с нея. Обичайно придворните й дами имат за задача да се оглеждат. И когато видят поставената така чанта, да приключат своите ангажименти възможно най-бързо“.

Другите източници разкриват, че кралица Елизабет използва и други трикове. „Започва да върти брачната си халка, когато иска спешно да бъде извадена от някой разговор. Това рядко се случва, но кралицата го прави винаги, когато се налага спешно да я изведат навън“, споделят още те.

Кралица Елизабет обаче не е единствената, която има своите малки тайни с жестове и чанта. Кейт Мидълтън също прибягва до подобни трикове.

И кралица Елизабет крие малки тайни

И кралица Елизабет крие малки тайни

„Когато Кейт не иска да се ръкува, тя носи малка чанта пред себе си. По този начин, всеки, който иска да говори с нея е принуден да й направи реверанс, а не да й подава ръка“, споделят придворните.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар