Прогнозата на Анастасия Стойчева за март попари всички надежди

Месец март ще остане верен на себе си
0

Месец март ще остане верен на себе си

Синоптикът от НИМХ към БАН – Анастасия Стойчева разкри какви капризи ще ни поднесе Баба Марта.

Безспорно прогнозата на Анастасия Стойчева попари много надежди. Тя посочи, че още в първия си ден новият месец ще покаже на какво е способен.
Макар на този етап все още на много места да е слънчево, то през нощта обстановката ще се помени коренно. На много места ще завали сняг.

Анастасия Стойчева припомни, че все пак става въпрос за месец март, а всички знаем, че той е непредсказуем. През месеца ще се редуват студ, сняг и слънце.
Това стана ясно от прогнозата й в ефира на Нова тв.

Анастасия Стойчева
Месец март ще остане верен на себе си

Краткосрочната прогноза сочи, че през уикенда времето ще бъде доброжелателно към нас. Очаква се през страната ни да премине бърз атмосферен фронт.
През първото десетдневие от месеца температурите ще са по-високи от обичайните за това време на годината.
До 8-9 март метеорологичната обстановка ще е сравнително стабилна.

Очертава се времето да е слънчево и стабилно. Температурите на много места ще надхвърлят 20 градуса. И точно, когато се поразглезим и повярваме колко хубава може да бъде Баба Марта, отново ще ни „залее“ със студ и дъжд. По високите места и в планинските райони дъждът ще преминава в сняг.

Около 20 времето ще се задържи по-хладно и на много места ще има превалявания. Анастасия Стойчева бе категорична, че като цяло месец март ще е с температури около нормата. Разбира се по стара традиция няма да е безинтересен.

Със сигурност до края на месеца времето ще ни поднесе поне няколко изненади. Това е типично в мартенски стил. Ако месецът е прекалено спокоен, то това няма да е март. В никакъв случай не бързайте да прибирате зимните дрехи, защото ще са ви нужни, пише Блиц.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.