Магистрати покриват аферата „Миджур“

Гласувайте за статията
В разследването на трагедията били допуснати груби нарушения, дори безхаберие

Магистрати опитват да покрият истината за трагедията в завод „Миджур“ в Горни Лом, при която буквално бяха изпепелени 15 души. За това алармира „България днес“, като се позовава на Петър Пенчев от Асоциацията на свободното слово „Анна Политковская“.

„Има нещо гнило в действията на институциите, които работят по разкриването на най-голямата производствена авария в историята ни“ – категоричен бе Пенчев. В разследването на трагедията, умишлено или не, са допуснати груби нарушения, дори безхаберие, твърди специалистът.

„Подадохме сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров и до председателя на ВКС Лозан Панов поради редица нарушения на наблюдаващия по случая прокурор Мирослав Костов. Едно от най-фрапиращите касае това, че на 13 юни, миналата година той дава разрешение за унищожаването на доказателства по делото – 1596 броя противопехотни мини М-16. Проблемът е, че той иска да унищожи доказателства още преди разследването да е приключило“ – обяснява Пенчев.

Взривът изравни със земята няколко цеха

Изданието припомня, че адският взрив разтърсва видинското село Горни Лом на 1 октомври 2014 година. 15 души са изпепелени в цеха за утилизация на гръцки мини в завод „Миджур“. Сред загиналите е и синът на собственика на предприятието Валери Митков, който обяви, че според него е извършен саботаж, но доказателства за умишлена намеса обаче не бяха открити, а се оказа, че лицензът на завода е отнеман два пъти заради тежки нарушения.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар