Уникална находка на дъното на морето: Разкриха произхода на хората?

Гласувайте за статията

Уникална находка от дъното на морето разкрива произхода на хората

Уникална находка от дъното на морето предизвика учените. Специалисти по антропология дори твърдят, че това може да има връзка с произхода на хората.

Учените в централен Китай открили вкаменелости от преди 540 млн години. Касае се за изключително старо същество и то „в много добро състояние“. А учените с право смятат, че става дума за най-стария прародител на човека.

Изследването на праисторическото морско животно е най-първата стъпка в проучване на следите на еволюцията, което е довело до появата на първите риби, а след това и на човека.

Животното, което учените наричат ​​“Saccorhytus“ е най-примитивен екземпляр от категорията деутеростомия -, предшественик на широка гама от живи същества, включително и гръбначни животни.

Странното създание, което те наричат „Saccorhytus“ е било дълго само един милиметър и е живеело между тинята и пясъка на дъното на морето. Учените са убедени, че то има връзка с произхода на човека. И затвърждава доста обективно теорията на Дарвин за хората.

Изследването е осъществено от учени от Китай, Великобритания и Германия. А сред тях е и професор Саймън Конуей Морис от университета в Кеймбридж. Той дава доста подробни обяснения за новото откритие и разкрива, как точно учените са стигнали до извода, че праисторическото морско създание е прародител на човека.

„С невъоръжено око, фосили, които сме изучавали и в училище изглеждат просто като черни зърна пясък. Но под микроскоп те направо“ оживяха“, каза Конуей Морис в интервю за BBC.

„Смятаме, че тези деутеростомии са примитивни предци на много живи същества, включително и хората. Деутеростомиите са имали общ прародител, предполагаме, че става дума за „Saccorhytus“, твърди Морис.

Това създание е покрито с тънка, сравнително гъвкава кожа и мускули, а се смята, че се е движил с пълзене, като червеи.

Уникална находка - учени откриха праисторическо същество, прародител на човека?

Уникална находка – учени откриха праисторическо същество, прародител на човека?

Учените твърдят, че тяхната най-забележителна особеност е огромната им уста.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар