Учени със сензационно разкритие за здравето: На този остров никой не боледува!

Учени със сензационно разкритие за здравето: На този остров никой не боледува!
4 (80%) 1 vote

Учени направиха сензационно разкритие за здравето

Генетиката и физическата активност нямат връзка със здравето, решаващо е нещо съвсем друго. Учени направиха сензационно откритие, което променя изцяло общоприетото досега виждане за живота и здравето.

Малък тропически остров, кристалночиста вода, риба, пресни плодове и зеленчуци – така изглежда Кита, райско място в областта Папуа – Нова Гвинея. Той е известен със здравословното хранене на своите жители, които имат голяма полза от това – сърдечно-съдовите проблеми при тях са сведени до минимум, деменцията също и рядко страдат от диабет, а дори нямат акне.

Доктор Стефан Линдеберг е един от първите, които забелязали медицинското предимство от подобна диета. Тя преди всичко е проста и пълна с хранителни вещества, които не се обработват.

„Забелязахме, че генетиката при тези хора не е решаваща за такива ефекти върху здравето. Изследвахме много случаи и забелязахме, че от решаващо значение е храненето“, казва д-р Линдеберг.

Това, което е интересно, е, че жителите на Кита не са твърде физически активни, но въпреки това здравето им е перфектно.

Сладки картофи

Кита е остров, на който много се ядат сладки картофи. Те са богат източник на витамин С, фибри и засягат регулирането на инсулина в кръвта. Всичко това помага да имате хубав тен и добро здраве. А, кои са най-честити хранителни стоки в тяхното меню? Това са кокос и рибата.

Кокосови орехи

Кокосовите има много важна роля в храненето на жителите на Кита. Те използват във всяка форма: свежи, пият кокосовата вода, а маслото се използва за готвене.

Кокосовите орехи често се използват и от спортистите като силен източник на енергия. Те подобряват издръжливостта. Изключително полезни са и за сърцето и за нормалната работа на щитовидната жлеза. Помагат и в отделянето на инсулин и по-доброто усвояване на глюкозата в кръвта. По този начин се намалява риска от диабет.

Учените със сензационно разкритие за здравето

Учените със сензационно разкритие за здравето

Риба

Рибата има много приложения за здравето. Не само, че съдържа многократно наситени мазнини, които са ценни съюзници за профилактика на сърдечно-съдови заболявания, борбата срещу стреса и подобряване на концентрацията, но представлява и богат източник на минерални соли.

Морската риба е богата на йод, калий, натрий и мед, а сладководната съдържа малко натрий и йод. Всички видове риба съдържат витамини B1, B2, B6 и B12, които са ценни за правилното функциониране на нервната система. Рибата е богата и на калций, но той вече е концентриран в кожата й. Идеален избор е скумрия, сьомга и херинга.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар