Антонина Стоянова – най-осмиваната президентша (Вижте останалите ни „първи дами“)

Гласувайте за статията

Антонина Стоянова отнесе доста подигравки докато беше президентша

Антонина Стоянова се оказа прототип на героиня в „Мисия Лондон“

Антонина Стоянова е най-осмиваната родна президентша. Съпругата на Петър Стоянов с охота влезе в ролята на Първа дама, която беше старателно избягвана от Юлиана Плевнелиева.

Когато Петър Стоянов прави първите си стъпки към „Дондуков” 2, съпругата му напуска дипломатическия си пост в Лондон, за да бъде до него. И го прави с размах. Отличава се с увлечението си към един конкретен аксесоар – шапките. И с елегантните си тоалети – дело на български дизайнери. Антонина Стоянова владее три езика и безупречен етикет, който обаче не я спаси от не една и две изцепки. Нито от скандалните слухове, че е имала афера с генерал Димо Гяуров, които след края на мандата на Петър Стоянов бяха дори официално коментирани от политици от обкръжението им.

Антонина Стоянова е сред най-обсъжданите ни първи дами

Активността на Антонина Стоянова бе предизвикателство за Зорка Първанова – единствената първа дама в новата ни история с цели два мандата и може би единствената, която получи симпатии от избирателите.

Най-вече заради факта, че бе до съпруга си, но с дискретно, ненатрапливо присъствие. През това време тя също преживя сложни моменти в личния си живот. Особено тежко на Първанова се отразиха разкритията около аферата на мъжа й с певицата Мариана Попова, която заля медиите. Зорка дори се поболя, но беше успешно оперирана, а след края на мандата на мъжа си се възстанови, далеч от светския шум.

Първата Първа дама на страната ни – Мария Желева, е и единствената, която не желае да бъде наричана по този начин. Приживе тя разказва, че е изгубила съня си, отслабнала е с 15 килограма…

Жълтата преса не й прощава – получава редица упреци, че не е достатъчно представителна за функцията, която изпълнява. Така и не може да прости острите стрели и жлъчта, излята по адрес на семейството й. Като майка понася най-тежките удари на съдбата. Губи едно дете малко след раждането. А по времето, когато Желеви са първото семейство в държавата, дъщеря им Данка слага край на живота си. До смъртта си Мария и Желю Желеви продължават да живеят скромно, като даряват голяма част от доходите си за благотворителност, предават от retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар