Воден апокалипсис в Калифорния (Бурята отне два живота)

Гласувайте за статията

Апокалипсис в Калифорния

Южната и централната част на Калифорния са ударени от силна буря. Тъй като дъждът е бил много силен и придружен от силен вятър е бил съборен далекопровод, който убил двама души.

Заради силната буря бяха отложени стотици полети от летищата.
На международното летище в Лос Анджелис са били отменени повече от 300 входящи и изходящи полета.
В някои части на града е възникнала опасност от свличане на земна маса. Поради тази причина е била предприета евакуация на населението.

Проливните дъждове са причинили много наводнения. Наводнени са някои магистрали и са затворени заради прииждащите води от потоци и реки. В селището Санта Каса 10 коли са били блокирани във водата на пътя. От тях са били извадени 15 души, съобщават от местната пожарна.

Силната буря е повалила много дървета в този град, както и в град Санта Барбара причинявайки много щети, предаде агенция АП. Бедствието продължава.

Смята се, че тази буря може би е най-силната след тази, която през януари 1995 г. засегна южната част на Калифорния. А притесненията за язовира „Орвил“ остават, тъй като новата буря може да отприщи по-голямо бедствие.

Властите в Южна Калифорния са помолили гражданите да напуснат района северозападно от Лос Анджелис, който е застрашен от силната буря.

По-рано, в северната част на Калифорния бяха евакуирани около 188.000 души. Причината беше преливане на стената на най-големия язовир в САЩ. Тя се напука и имаше опасност да залее града под нея.

Стана ясно, че стената е почнала да се руши заради обилните валежи от дъжд. Съобщава се, че нивото на язовир „Оровил“ е спаднало, с което се намалява необходимостта от по- нататъшна намеса.

Мощна буря в Калифорния

Мощна буря в Калифорния, евакуират десетки хиляди

В петък противопожарната служба на Лос Анджелис съобщи, че в някои части на града се е наложило спиране на тока заради силната буря. Също така се съобщава за един ранен човек.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар