Илко Семерджиев съобщи много добра новина

Гласувайте за статията

Предстои идеята да бъде обсъдена с БЗС и НЗОК

Илко Семерджиев, който е служебен министър на здравеопазването, най-накрая съобщи една радостна вест.

Предложението на Илко Семерджиев е Здравната каса да поема част от разходите по поставянето на зъбни протези на пенсионерите.
Служебният здравен министър обяви, че обсъждат плаковото протезиране да се превърне в дейност, която да се въведе в здравноосигурителния модел. Тя ще бъде реимбурсирана частично, но все пак ще е някакъв вид помощ за възрастните хора.

Илко Семерджиев обяви, че според разчетите Националната здравноосигурителна каса трябва да задели поне 20 млн. лв. за тази цел.

Илко Семерджиев

Предстои идеята да бъде обсъдена с БЗС и НЗОК

Според него, ако това решение влезе в сила, хората в напреднала възраст ще могат да си правят протези, да се хранят спокойно и да се усмихват
По този начин възрастните хора ще могат да се хранят по-пълноценно и да имат по-добро здраве и имунитет.

На този етап здравният министър Илко Семерджиев отказа да съобщи повече подробности. Той аргументира отказа си с това, че предложението трябва да се обсъди с представители на Българския зъболекарски съюз и на Здравната каса.

Служебният здравен министър е категоричен, че пръстовият идентификатор, който използват лечебните заведения в момента, но е атакуван пред съда, няма да бъде въведен и в извънболничната помощ.
Семерджиев е категоричен, че ако пръстовият идентификатор бъде внедрен и в лекарските кабинети ще последва пълен кошмар.

Здравният министър поясни, че в доболничната помощ всяка година се извършват над 40 милиона прегледи. В този ред на мисли пръстовият идентификатор просто няма да издържи като се има предвид, че се затруднява сериозно с обработването на около два милиона регистрации в лечебните заведения.

Илко Семерджиев припомни, че страната ни е задължена от еврорегламент да въведе единен идентификационен документ с чип. Това трябва да се случи най-късно през 2018 година.
В този документ ще бъдат интегрирани идентификационни данни, електронен подпис и електронна здравна карта.

Новият документ ще замени представянето на лична карта в лечебните заведения и ще съдържа цялата необходима информация, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар