КАТ въведе нова драстична санкция

КАТ въведе нова драстична санкция
5 (100%) 1 vote

Отнемат книжки и за неплатени глоби

Вече е в сила нова драстична санкция на КАТ. Предполага се, че тя ще вразуми голяма част от водачите на моторни превозни средства, тъй като в противен случай ще трябва да се сбогуват с книжката си.

КАТ вече ще прави проверка и дали шофьорите имат ненавреме платени фишове, наказателни постановления или електронни фишове. В случай, че бъде установено ненавременно плащане, това ще бъде считано за нарушение. А глобата за такова нарушение ще е отнемане на шофьорската книжка.

Тя ще бъде задържана от КАТ за времето, докато не бъде платена наложената глоба.
Началникът на сектор „Пътна полиция“ в Шумен гл. инспектор Светослав Иванов посочи, че ако шофьорът е и собственик на автомобила, то тогава той ще бъде спиран от движение.

КАТ

Отнемат книжки и за неплатени глоби

Съгласно измененията в Закона за движение по пътищата, от КАТ имат право да налагат глоби с фиш и за неправилно паркиране, дори ако водачът отсъства.
В случай, че служителите на реда забележат някаква нередност, могат да наложат глобата веднага. За целта не е нужно да присъства водачът или собственикът на автомобила.

Фишът просто се оставя на предното стъкло на превозното средство.
В него обаче задължително трябва да бъде посочено какво е нарушението, както и кога е установено. Освен това трябва да бъде отбелязано и как трябва да се заплати наложената санкция.

Мнозина от водачите не са съгласни с нововъведенията, но пък други са на мнение, че е крайно време да бъде въведен някакъв ред.
За никого не е тайна, че България се нарежда на едно от първите места по лоши пътища. До немалка степен те също допринасят за множеството пътни инциденти, водещи до смърт.

Не може обаче да се отрече и че мнозина от водачите шофират доста неразумно.
Постоянно се тръби, че високата скорост убива, но сякаш повечето хора са глухи за това предупреждение. Българинът сякаш се чувства застрахован от подобни инциденти, но когато се случи и животът му се преобърне, осъзнава, че е грешил, пише Дарик.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар