Къде са костите на Левски? (Вижте какво пророкувала Ванга)

Къде са костите на Левски? (Вижте какво пророкувала Ванга)
3 (60%) 1 vote

Костите на Левски били изхвърлени заедно с пръста при изкопни работи за строеж на паметник на Ленин, това твърдяла Ванга

Николай Хайтов, който търсеше костите на Левски бил предупреден от Баба Ванга, че останките на Дякона са във вода, някъде из Искър. Тези думи пророчицата споделила с жената на писателя Жени Божилова. Която предала на съпруга си казаното.

След като научил какво е казала петричката врачка Хайтов като най-ревностен търсач на костите на Левски му дошло на ум да провери по товарителниците къде са били извозвани отпадъците от църквата „Свети Петка Самарджийска” , за която твърдеше, че именно там е гробът на Дякона. Оказва се, че по онова време сметището се намирало в река Искър.

Левски с майка си

Това разказва синът на писателя Александър Хайтов. Който признава, че го е научил от баща си. Наследникът доверява, че има много и различни приказки по темата. Но единственото, което е останало от светия човек е косата му. Апосолът сам я отрязал и я дал на майка си да я пази.

Вече 144 години след гибелта на Васил Левски неизвестните около неговата личност все така остават заплетени, предават от електронното издание  pik.bg.

Една от версиите е, че тленните му останки са свалени от бесилката и заровени в гробището за престъпници. От където са изровени от родолюбци и преместени в църквата „Свети Петка Самарджийска” , търсене, на което покойният писател посвети голяма част от живота си.

Съществува подозрение, че останките на Апостола са открити през 1956 година при извършване на проучване за строеж на паметник на Ленин. Случайно работници се натъкват на човешки останки. Които по нареждане на Тодор Павлов, който по онова време е шеф на БАН са изхвърлени.

Първи данни, че именно в храма „Св. Петка” са останките на Аостола излизат на бял свят още през 1937 година. Тогава в статия във вестник „Мир” под заглавие „Де са костите” излиза интервю на жената на четник на Ботев. Тя разказва, че на смъртния си одър мъжа й разкрил, че заедно със свещеника Христо Хамбарков са изровили трупа на Левски. И после го погребали в храма в ляво на олтара.

Четникът поръчал: „Помнете да знаете къде е погребан Левки!”

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар