Невероятно разкритие за Александър Македонски видя бял свят

Гласувайте за статията

Александър Македонски е оставил властта в ръцете на двамата си сина, но това е скрито от генералите му

Невероятно разкритие за Александър Македонски видя бял свят. Великият пълководец е имал двама сина и е оставил в техни ръце империята си. Те обаче са убити от генералите му, които искали да завземат властта. Всичко това е описано в документ, открит наскоро от британски учени.

Текстът от десетилетия е пред очите на учените, но никой досега не го приемал като достоверен документ. Става въпрос за ръкописа „Александрия“ или „Роман за Александър“, който е бил посветен на големия пълководец.

Касае се за летописи и истории събрани приживе и след смъртта на Александър Македонски. Историците дълго време вярвали, че последната глава от него е памфлет, а всичко в него е измислено.

Британският историк Дейвид Грант обаче е убеден, че копията на оригиналния текст са променени по политически причини. В своето изследване той твърди, че най-силните генерали на Александър са скрили последната му воля, която е била записана на свитъци, защото е определил за свои наследници сина си Александър и по-големия си син Херакъл.

След като децата му са убити, пълководците се борели за властта над империята, а тя е известна като „Войната за персийското наследство“. Именно те разделили документа на части и скрили оригинала, за да прикрият и престъплението си.

В един момент препис на завещанието на Александър Велики се оказва в сборника „Александрия“. „Всичките ми изследвания ме доведоха до убеждението, че той се базира върху оригиналното завещание, но променено в някакъв момент“, твърди Грант.

Изгубеното завещание на Александър Македонски предизвика фурор

Изгубеното завещание на Александър Македонски предизвика фурор

Ако теорията му се докаже, историята ще трябва да бъде пренаписана. Досега се смяташе, че Александър Македонски е бил отровен след успешния си поход към Египет и Персия. Малко преди това обаче той разделил империята си между своите пълководци. Последните разкрития обаче гласят друго.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар