Николай Бареков се оказа лош пророк

Гласувайте за статията

Санирането е на път да излезе златно

Николай Бареков се оказа прав с прогнозата си, че безплатното саниране всъщност ще ни излезе през носа.

Припомняме, че Николай Бареков алармира още през ноември, миналата година, че са откраднати доста пари. Тогава той посочи, че са прибрани половин милиард лева от безплатното саниране.

Той бе единственият, който поиска да влязат външни експерти, които да направят ревизия на санирането. Само няколко месеца по-късно думите му се потвърдиха в официални цифри с тази разлика, че сумата вече е доста по-набъбнала.

Николай Бареков

Санирането е на път да излезе златно

Стана ясно, че санирането не само е поскъпнало двойно, а е планиран нов милиард за обновяването на стари жилищни сгради.
Според изчисленията направени от в. „Сега“, санирането излиза на данъкоплатеца средно по 17 000 лева на апартамент.

Това сочат разчетите, посочени в доклада на бившия министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
Припомняме, че с него бе предложено правителството в оставка да гласува промените в постановлението по НПЕЕМЖС (Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради).

Данните сочат, че към 17.01.2017 година са обновени общо 12 460 жилища в 214 сгради.
Стойността на извършените по тях дейности е 216 290 538 лв. това означава, че средно за един апартамент се харчат по 17 359 лева.

Подобрената жилищна инфраструктура досега е над 1 млн. кв. м.
Несъмнено стойността от 17 хиляди лева за санирането на всяко жилище изглежда твърде висока. Дори строителите са категорични, че това са твърде много пари.
В сравнение с изпълнението на други мерки за топлоизолация и обновяване на жилищни сгради у нас, стойността е завишена 3-4 пъти.

На практика всичко това показва, че за съжаление Николай Бареков ще се окаже лош пророк, тъй като предупрежденията му ще излязат верни.
Освен това българинът сякаш е свикнал да бъде лъган и не вярва, че този „обяд“ ще му излезе безплатно. Именно поради тази причина мнозина все още категорично отказват да се възползват от програмите за саниране, пише bnews.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар