Христо Стоичков длъжник на Маджо (Босът на СИК заплашва Камата)

Гласувайте за статията

Христо Стоичков е на война с Маджо заради крупна сума пари

Христо Стоичков дължи доста пари на бившия бос на СИК

Христо Стоичков се оказа длъжник на Маджо. Документи показват, че най-известният ни футболист е взел заем на стойност 1 173 498 лева от Интернешънъл Асет Банк, по-известна като банката на бившия бос на СИК. Камата обаче „забравил“ да плаща задължението си.

Погасяването на вноските не започва и след няколкото изпратени нарочни покани към Стоичков, обясняват запознати. Заради забавянето към кредита се трупат и десетки хиляди левове наказателни лихви, пише всекидневник. В резултат трезорът налага запор върху шикозната вила на Камата в столичния квартал Бояна и огромен апартамент в центъра на София. До седмица се очаква със случая да се заеме и съдия-изпълнител, който да стартира разпродажба на имотите.

Христо Стоичков е взел заем от Маджо

Любопитно е, че именно заплахата от унизителен фалит стана повод преди две години Стоичков да потърси финансиране от Маджо. В началото на 2015 г. друга банка стартира процедура по принудително събиране на вземания срещу Камата. Повод е негов друг необслужван кредит.

Тогава единствената опция остава помощ от приятеля Младен Михалев-Маджо. Двамата са близки още от началото на прехода, когато мутрите на СИК и ВИС бяха в силата си.

След благоволението на Маджо спасителната процедура е задействана на бързи обороти. Без излишни подробности банката на Младен Михалев превежда по сметките на Камата 1.2 млн. лева. Благодарение на парите Стоичков успява да се разплати с кредиторите и спасява имотите си от конфискация.

В замяна на заема според запознати Христо Стоичков обещава, че всеки месец ще превежда половината от 20-те хиляди долара, които взема като заплата в американската телевизия.

Оказва се, че клетвите на Стоичков да бъде изряден длъжник траят от ден до пладне. По-малко от година след като взема заема, той се връща към старото си поведение, предават от ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар