София е най-евтината туристическа дестинация в Европа

София е най-евтината туристическа дестинация в Европа
5 (100%) 1 vote

София най-евтината туристическа дестинация в Европа.

София е обявена за най-достъпната туристическа дестинация в Европа според интернет проучване. Класирането се прави вече седем години подред, като София влиза в групата на 56-те най-евтини популярни туристически градове в Европа. От портала се следят цените на 200 града в целия свят.

Според портала София е град с много приятен център, който е много гостоприемен към чуждите туристи. Това е и един най-спокойните градове в Европа с удобна транспортна система.

Цените на почти всичко са много ниски, с изключение на входящите полети от другите големи градове. Поради тази причина София остава неизвестна, с изключение на тези, които правят обширна обиколка на региона. Има много забележителности, които бихте могли да разгледате, но ще се изненадате от красивия град с шокиращо разумни цени „- описват българската столица от туристическия портал PriceofTravel.

Малко по-скъпи от София за посещение са Краков, а след това следват Букурещ, Белград, Будапеща и Сараево. Тази година Киев е на седмо място по достъпност.

Сред най-скъпите градове от другата страна са Лондон, Париж и Брюксел. Оказва се, че Северна Европа е някъде по средата. За всеобща изненада обаче най-скъпия град в Европа се оказва не в Западна Европа, а в Русия. Москва държи рекорд по най-високи цени и най-трудоемко придвижване. А ако решите да пътувате през града най-доброто решение да е хванете метрото.

Ако искате да си починете във френската столица, има достатъчно хостели, които да осигурят комфорт по време на престоя ви там, на достъпни цени. В Лондон от друга страна е доста по-трудно да намерите изгодна и евтина квартира.

София най-евтина туристическа дестинация в Европа

София е най-евтината туристическа дестинация в Европа

За сметка на това София държи рекорд по изгодни предложения и интересни забележителности. Неслучайно родната столица се радва на популярност, а и заради малката си територия в сравнение с Москва или Мадрид е направо рай за туристите.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар