САЩ оставя визите за България! Канада ги премахва догодина?

Гласувайте за статията

САЩ оставя визите за България, но не и Канада

САЩ оставя визите за България в сила. Новият държавен глава на Америка не възнамерява да поддържа въвеждането на безвизов режим, което бе подето от предшественика му Барак Обама. Тръмп заяви, че не вижда нищо добро в съществуването на свят без граници, поради което остави и визите, а освен това въведе и допълнителни ограничения за няколко държави от Близкия изток.

За сметка на това новоназначения посланик на Америка в България — Ерик Рубин остава. Както е известно, малко преди оттеглянето си Барак Обама назначи 80 посланици в различни държави, но Тръмп ги призова обратно.

Новият посланик призна, че визите остават, но разрешаването им ще става по-лесно. „Визовият режим за България ще става по-лесен и по-лесен, но няма да бъде напълно премахнат. И то за още дълго време“.

От друга страна, Канада възнамерява да приеме българските граждани без визи. Властите в Торонто са отворени към идеята да позволят на българските граждани да се придвижват свободно през страната им.

Канада ще обяви още тази есен, кога визите ще отпаднат. Все пак ще има някои ограничения за пътуващите, но е факт, че безвизовия режим ще бъде въведен вероятно догодина.

Американският посланик Ерик Рубин обаче заяви, че ще лобира за скорошна среща между Доналд Тръмп и българския президент Румен Радев. И се надява такава да се осъществи още преди края на годината.
Що се отнася до намесите на фондацията „Америка за България“ във вътрешната политика на страната, посланик Рубин е категоричен, че това не е така.

„Фондацията подкрепя различни проекти, сред които и медийни. И не прави опити да влияе върху вътрешната политика на страната.“, заяви той.

САЩ няма да отмени визите за България

САЩ няма да отмени визите за България

Рубин отрече възможност България да се окаже под руско влияние. Нито пък смята за сериозни, твърденията, че Доналд Тръмп е избран с протекциите на Москва. „Не бързайте да твърдите, че Русия стои зад президента на САЩ„, допълни още той.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар