Поверие гласи: 5 предмета у дома носят лош късмет

Лош късмет ви очаква според старо поверие, ако пазите тези 5 предмета у дома. Много домакини с години наред съхраняват напукани чинии, чаши и други домакински съдове и същевременно ги използват. А това може да се окаже много лоша идея. Според Фън Шуй  философията, точно в тези предмети се крие причината, поради която ви съпътства негативна енергия или лош късмет И не само заради напуканите съдове. Ето списъка на предметите, които според Фън Шуй специалистите, просто излъчват негативизъм във вашия дом.

На първо място са кактусите

Това са може би едно от най-често отглежданите растения във домакинството. Не е капризно растение, лесно се отглежда и може да краси дома. Въпреки това Фън Шуй правилата гласят, че нито едно растение с тръни не би трябвало да съхраняваме в дома си. Единствено изключение правят розите.

На второ място са сухите цветя

Тук говорим не само за изсъхналите цветя във вазата или саксията, но и за аранжираните сухи цветя. Според Фън Шуй в никакъв случай в дома не трябва да съхранявате сухи цветя.

На трето място е счупеният часовник

Фън Шуй казва, че нищо в дома не трябва да бъде повредено или смачкано, а това важи особено силно за часовниците. Защото счупения часовник е предвестник на лоши събития в дома за в бъдеще.

На четвърто място можем да сложим празния стол- люлка

Според древното схващане,  празният стол- люлка е открита покана за злите сили да се настанят в него и да повлияят на ежедневието на останалите в дома. Затова, ако имате люлеещ се стол, най-добре е да сложите възглавница в него, или да метнете одеало. Каквото и да е - винаги го дръжте запълнен с някаква вещ, за да не стои празен. [caption id="attachment_506573" align="aligncenter" width="594"]Лош късмет? Вижте дали не държите тези пет предмета в дома си Лош късмет? Вижте дали не държите тези пет предмета в дома си[/caption]

Следващия предмет, който няма място в дома е старият календар.

Поверието гласи, че следенето на старата година, или стари дати и дни ще предизвика катастрофа.