Дарина Павлова и Илия-младши във война заради наследството на Илия Павлов

Дарина Павлова с Илия
0

Дарина Павлова и синът й са на път да се скарат за милиардите на шефа на Мултигруп

Дарина Павлова в момента управлява еднолично бизнеса на покойния Илия Павлов

Дарина Павлова и синът й са на път да влязат в жестока война заради милиардите на Илия Павлов.

Причината е, че скоро синът му ще навърши 21 години и ще се превърне в единствен наследник на богатството на татко си, което се оценява на 1,5 млрд. долара, както е определил преди смъртта си самият шеф на „Мултигруп”. Вдовицата му Мадам Мулти управлява парите до момента и ако синът й се опита да изземе властта, която му се полага, ще се разрази невиждана семейна драма, прогнозират запознати с нрава на Дарина.

В собствеността на фамилията са грандхотел „България“ на жълтите павета в София, грандхотел „Варна“, хотел „Интернационал“ в Златни пясъци, хотел „Рила“ в Боровец, курортът „Парадайз бийч“ между Свети Влас и „Елените“, хотел „Арбанаси палас“. Под техен контрол са и ски съоръженията в Боровец, както и бившата резиденция на Тодор Живков край Приморско – „Перла“.

Дарина Павлова с Илия

От наследството на Илия Павлов най-успешно действа обновеният и разширен хотел „Интернационал“ в Златни пясъци. През 2013 г. фирмата стопанин отчита 20,9 млн. лв. приходи спрямо 10,4 млн. лв. През 2012 г. най-голям дял имат постъпленията от казиното в хотела, които са 14,2 млн. лв. за 2013 г.

Варненският „гранд“ също се управлява добре – 15,5 млн. лв. приходи за 2013 г., както и хотел „Рила“ в Боровец – 7,8 млн. лв. Грандхотел „България“ не работи от години, с изключение на сладкарницата на партера и още няколко зали.

За територията около резиденция „Перла“ също има мащабен проект за ваканционно селище, но изграждането му още няма зелена светлина. Всички тези имоти, както и различни други бизнеси, носят годишен приход от 40 млн. лв. на семейството и до момента парите са под контрола на Дарина Павлова.

И засега не е ясно дали тя смята да предаде доброволно контрола върху тях на сина си, предават от retro.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.