Прогнозата на синоптиците за февруари и март ще смрази кръвта във вените ви

Времето остава студено и с превалявания от сняг и дъжд
0

Времето остава студено и с превалявания от сняг и дъжд според прогнозата на синоптиците

Прогнозата, която направиха синоптиците за идните два месеца – февруари и март, ще смрази кръвта във вените ви.

Синоптиците посочват, че най-ниските температури ще са в последните дни на отиващия си месец януари. Това не означава, че през февруари и март няма да е студено, но очакванията са температурите да не падат толкова много.
На всичкото отгоре се задава и нова порция валежи – първо от сняг, а след това и от дъжд.

В края на тази седмица сняг ще вали само над Родопите и Стара планина. След това се задава кратка пауза. С усилването на вятъра ще дойдат и новите валежи.
Щом валежите спрат се задава ново изпитание – поредно понижение на температурите.

синоптиците
Времето остава студено и с превалявания от сняг и дъжд

Въпреки всичко съществува известна вероятност средните месечни температури през февруари да се окажат по-високи или близки до нормалните. С други думи февруари 2017 може да е малко по-топъл от февруари 2016. Въпреки това температурите ще се задържат ниски, категорични са синоптиците.

Прогнозата за март гласи, че средните месечни температури ще са близки до нормалните или малко по-високи. Количествата валежи също няма да надвишават нормите.
Синоптиците посочват, че от няколко месеца насам температурите са по-ниски от нормата. В този ред на мисли не е изключено природата да компенсира в следващите няколко месеца с малко по-топло време.

Разбира се всичко това е в сферата на прогнозата, така че не може да се каже със сигурност, че времето ще е точно такова.

Имайки предвид, че до момента натрупа доста сняг, се задава нова опасност. В момента, в който тези снегове започнат да се топят, има сериозен риск от наводнения. Ако пролетта дойде с интензивни валежи от дъжд, положението наистина може да стане страшно.
Синоптиците обаче бързат да успокоят обществото, че имат разработени модели и предстои да издадат предупреждения.

При все, че лятото още е твърде далеч, синоптиците вещаят, че то ще бъде в типичните граници и не се очакват някакви аномалии, пише „24 часа“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.