Лъсна поредната скандална далавера на Иван Костов

Лъсна поредната скандална далавера на Иван Костов
5 (100%) 1 vote

Поредната история, в която куче влачи, а диря няма

На бял свят излезе поредната скандална далавера на Иван Костов.

Оказва се, че касиерът на Иван Костов – Гроздан Караджов прибира 600 хиляди евро на месец в услуга на „Глобул“.
Демократът се възползвал от възможността да забави влизането на по-евтиния роуминг с половин година като по този начин е ощетил милиони българи.

Депутатът от Реформаторския блок, който е дясната ръка на Иван Костов е задържал влизането на по-евтиния роуминг в сила като за това получавал по 600 000 евро месечно.
Запознати с аферата на Иван Костов разкриват, че всичко това, което се върши е в нарушение на решението на Европейския съюз.
Всичко това излезе наяве след избухването на скандала с лобисткия закон за зимните гуми, който пък ощетява българите с повече от 520 млн. лева.

Иван Костов

Поредната история, в която куче влачи, а диря няма

Депутатът Гроздан Караджов, който е маша в ръцете на Иван Костов имал консултантски договор с Глобул, който към днешна дата вече е Теленор. Срещу него той е трябвало да лобира пред българското правителство за забавяне на въвеждането на новите цени на роуминга поне с шест месеца.

Разкритието бе направено от отлично информирани източници, които са участвали в сключването на скандалния договор на юриста с фирмата.
Те твърдят, че Караджов е успял да убеди тогавашното ръководство на Глобул, че има възможност да реализира сделката. Той подчертал, че има пряк достъп и влияние в правителството и ще разпредели сумата с други хора.

Това е единственото разумно обяснение за заделените пари по един консултантски договор, в който дори няма описани услугите, които Караджов е извършил.
Няма доказателство за това, че депутатът се е срещал с тогавашните министри и е осъществил трансфера на тлъстата сума.

Запознати обаче са категорични, че в действителност Караджов е прибирал тлъстата сума в джоба си. Интересното в случая е, че никой от Глобул не е проследил пътя на тези пари, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар