САЩ в хаос: Тръмп иска съюз с Путин заради ИДИЛ (В Пентагона бесни)

Гласувайте за статията

САЩ в хаос заради поредните решения на Тръмп

Истински хаос настъпи след сблъсъка между Белия дом и Пентагона. Опитите на Доналд Тръмп да прекрати военните конфликти с Русия, разгневиха военните. А причините не са толкова идеологически, колкото чисто практически — няма конфликт, няма войни, няма оръжия, няма герои.

С други думи — те могат да станат излишни.

За първи път вчера руснаците обявиха, че си сътрудничат с американците в Сирия.Високопоставени военни от САЩ обаче нарекоха „глупост” твърдението на Русия, че техни самолети са летели заедно с американските в съвместна мисия срещу Ислямска държава в Сирия.От Белия дом пък пристигна коментар, че САЩ „със сигурност” би могла да си сътрудничи с Русия в борбата срещу джихадистите.

И настъпи хаос.

Говорителят на американския президент Доналд Тръмп, Шон Спенсър заяви пред репортери в Белия дом, че новият президент е отворен към идеята за провеждане на съвместни операции с Русия в борбата срещу Ислямска държава в Сирия.

„Ако има начин да се борим срещу Ислямска държава заедно с всяка страна ще го направим. Независимо дали става дума за Русия, или някоя трета страна. Ако имаме общи национални интереси в това, разбира се, че ще приемем“, каза Спенсър.

Според информацията, която беше дадена от руското министерство на отбраната, въоръжените сили в Сирия в неделя получили координати за позицията на Ислямска държава в близост до сирийския град Ал Баб, именно от американците. И то чрез „горещата линия“, която е била установена с международната коалиция, ръководена от САЩ.

А през вчерашния ден-два руски военни самолети и два самолета на международната коалиция, ръководена от САЩ, са извършили нападение над нови мишени. При нападението са унищожени няколко склада с боеприпаси и големи резервоари с гориво. Ликвидирани са и голям брой екстремисти с тежко въоръжение.

Примирие или пропаганда?

Полковникът от американските военновъздушни сили Джон Дориан, който също е говорител на международната коалиция нарече твърденията „пропаганда“.

Реакция имаше и от говорителя на Пентагона. Капитанът от военноморските сили Джеф Дейвис, заяви, че САЩ извършват рутинни преговори „за избягване на конфликт“. Но те имат за цел да се избегнат евентуални нежелани въздушни инциденти над сирийското небе. Където има доста голямо задръстване.

Ако информацията за мисията с е окаже вярна, би била първото координирано действие на Русия и САЩ срещу Ислямска държава.

САЩ в хаос заради Тръмп и Путин

САЩ в хаос заради Тръмп и Путин

Информационната агенция AP припомня, че руснаците предложиха такова сътрудничество в миналото, но администрацията на бившия американски президент Барак Обама отказа. От друга страна, новият американски президент Доналд Тръмп вече призова за единни усилия с Русия в борбата срещу Ислямската държава.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар