Синоптиците прогнозират: Задава се пълен обрат във времето

Смразяващият студ няма да се повтори в средносрочната прогноза
0

Смразяващият студ няма да се повтори в средносрочната прогноза

Прогнозата на синоптиците сочи, че се задава пълен обрат във времето.

До четвъртък и от части в петък, времето над страната ще се задържи облачно и с превалявания от сняг, предимно на Север и Запад. В някои райони се очаква да превали дъжд – основно над южните и югоизточните части, както и по Черноморието.
Умерен до силен североизточен вятър ще духа в Северна и Североизточна България.

Синоптиците посочват, че добрата новина в средносрочната прогноза за времето е, че не се задава нов студен фронт.
На този етап смразяващият студ вече е в историята. Очакванията са температурите на повечето места в страната да са около минус 2 градуса, около нулата и малко над нулата.

синоптиците
Смразяващият студ няма да се повтори в средносрочната прогноза

Не се очакват и нови валежи, така че няма да се повтори усложнената обстановка от началото на месеца. Припомняме, че ситуацията доведе до множество блокади и затваряне на пътища.
Съветът на специалистите е все пак да бъдете особено внимателни, тъй като през нощта температурите се понижават и водят до образуване на поледици.

Синоптиците прогнозират, че съботният ден ще постави началото на нов период, в който не се очакват съществени валежи. Той ще е малко по-дълъг.
Не е изключено в първия ден от новата седмица в някои части от страната да прехвърчат снежинки. До края на следващата седмица обаче, съществени валежи не се очакват.

Синоптиците вещаят, че времето ще бъде тихо и спокойно. Това се дължи на стабилен антициклон, който ще се задържи над континента.
Очакванията са температурите да не претърпят съществена промяна.

След 26 януари се очаква по-съществено затопляне на времето. В този период снегът, който сега натрупа, ще започне да се топи.
Прогнозата на синоптиците е, че след края на януари и първите дни на февруари, температурите ще започнат отново да се покачват.
Очакванията са те да достигнат 10-12 градуса в южните райони на страната, пише Блиц.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.