Констанин Проданов наследи Първанов в АБВ: Ще радикализира ли левицата?

Константин Проданов поема АБВ, ще страни от ГЕРБ
0

Кой е наследникът на Първанов, Константин Проданов?

Константин Проданов е новият лидер на АБВ и човекът, който наследи Георги Първанов като лидер на партията. От вчера организацията е с ново лице и на път да поеме в нова посока.

Той беше един от 10-мата номинирани за този пост — Ивайло Калфин и Румен Петков също бяха номинирани за този пост, но решиха да се оттеглят и да дадат път на ново попълнение. В последните дни преди конгреса Проданов беше сочен за фаворит и спечели най-много номинации.

Правейки равносметка на своята политическа дейност, Георги Първанов заяви, че вече започва нова политическа епоха. Мотото на форума беше”Промяната започва от нас”. След като направи ревизия на политическия модел в България и икономическите резултати от прехода, Първанов ясно заяви, че оттеглянето му не означава пълно отказване от политиката.

Неговият наследник, Константин Проданов е син на професор Васил Проданов.

Младият политически лидер е роден през 1977 г. в София. Завършил е международни отношения в Софийския университет, а след това магистратура в Япония. Именно там профилира специалност финанси. Работи като финансов специалист в различни инвестиционни банки в Токио в продължение на 12 години. И познава отлично японското чудо, което има амбицията да приложи и у нас, посредством партията си.

В България младия лидер се завръща преди 6 години. Владее френски, руски, японски и английски. Поканен е в екипа на Първанов като съветник по икономическите и финансови въпроси. Работи и като мениджър в голямо пенсионно осигурително дружество.

В АБВ той ще има четирима заместници — Мариана Тодорова, Трендафил Величков, Марин Киров и доц. Христо Михайлов.

Константин Проданов поема АБВ, ще страни от ГЕРБ
Константин Проданов поема АБВ, ще страни от ГЕРБ

В интервю за Нова телевизия Константин Проданов заяви, че е станал лидер на партията, защото е изключително недоволен от случващото се в страната. „Гневен съм. Не мога всяка сутрин да слушам за поредните бити и ограбени, за поредната далавера. Това просто ми боде очите“, каза той. Освен това той заяви, че червената линия, която няма да прекрачи, е коалиция с ГЕРБ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.