Ледена епоха: Извадиха невероятна находка от Дунав

Ледена епоха: Извадиха невероятна находка от Дунав
5 (100%) 1 vote

Ледена епоха — изкараха лисица окована в лед

Истинска ледена епоха! Уникална находка в Дунав откриха рибари. Замръзнала лисица в огромни ледени блокове бе извадена на брега. А кадрите се превърнаха в сензация.

Почти нереалистично изглежда снимката, която се появи в интернет. Тя е направена в близост до Дунав при Фридинген в Германия.
На нея има лисица, която е окована в — лед! Нещастното животно паднало в река Дунав на 9 януари, а местен жител след четири дни едва успял да я извади от замразената река.

Той е трябвало да използва резачка, за да изсече леда около нея и да я извади.

Река Дунав така силно замръзна през последните дни, че в Румъния дори бе забранено корабоплаването в цялото корито. а в някои страни влезе в сила забрана за плаване по определени участъци от реката.

Никой обаче не очакваше, че ще попаднат на находки като от Ледена епоха.

Тази снимка е още едно доказателство за суровата зима, която окова Европа. Голяма част от континента е парализирана, а повече от 60 души са починали вследствие на студа.

Студената вълна на пръв поглед е отминала, но въпреки това прогнозите за времето гласят, че е много вероятно да има проблеми и нови студове. И макар сибирския студ да изглежда само лош спомен, предпазливостта е от ключово значение.

Що се отнася до странните находки в Дунав, те далеч не са единствените. Морето край Бургас също замръзна, макар и не толкова, че да може да се ходи по него. Преди години и реката е позволявала да се ходи свободно по нея от Букурещ до Русе, но на този етап това не изглежда особено осъществимо.

Ледена епоха - невероятна находка извадиха от водите на река Дунав

Ледена епоха – невероятна находка извадиха от водите на река Дунав

Втора студена вълна обаче се задава и то с пълна сила. И както изглежда, е на път да обхване цялата страна за втори път. Съвсем скоро.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар