Вижте кой посреща Банго Васил в поп фолка (И кой се срамува)

Гласувайте за статията

Банго Васил е ромската Нова година, вижте кои фолкаджии си почитат традициите и кои се скатават

Банго Васил за ромите е не по-малък празник от 31 декември. Докато някои звезди от фолка се срамуват от корените си други с гордост си спазват традициите.

Такъв е ромския славей Азис. Който със сигурност ще спретне купон по случай празника. Той тачи ромските празници. Така е и с колежката му Софи Маринова.

При ромите важи правилото „три дни яли, три дни пили и се веселили”. Затова Софка, която е всеизвестна чревоугодница винаги гласи богата трапеза. Празника не минава без традиционната пуйка със зеле.

След като се повеселят Маринова и любимия й Гринго ще се отбият и при роднините си. Както е по обичай ще поискат прошка от по-възрастните. Празниците ще преминат с много пиее, ядене и за къде без голяма доза цигански песни и танци до зори.

Роксана пък ще празнува в Кнежа. Певицата смята да зарадва роднините си с голяма празнична баница. Както и с още много лакомства. Които ще им занесе.

Илиан тази година няма да празнува Банго Васил. И то не защото не признава произхода си. А защото ще е далече от близки и роднини. Той отпътува за остров Бали на ваканция след като се раздели с Камелия, предават от електронното издание  hotarena.net.

За разлика от своите колежки Бони признава, че никога не празнува циганската Нова година. Теди Александрова пък никога не е отричала, че е ромка. Но и тя не спазва ромските традиции. И не зачита Банго Васил.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар