Съвети на кардиолозите, които ще спасят живота ви в студа

Гласувайте за статията

В никакъв случай не излизайте без шапка

Кардиолозите дадоха ценни съвети, които могат да спасят живота ви в мразовитите зимни дни.

Те са категорични, че хората със сърдечни и сърдечно-съдови проблеми трябва да са особено внимателни при минусови температури. И най-малката грешка може да им коства живота.

Кардиолозите посочват, че ниските температури оказват пагубно влияние върху кръвното налягане. Тъй като карат съдовете да се свиват това създава сериозни затруднения в изпомпването на кръвта, което съответно води до високи стойности на кръвното налягане.

Освен повишение на кръвното, студовете предизвикват аритмии и редица предхождащи сърдечни проблеми.
В студените зимни дни, хората страдащи от високо кръвно налягане трябва да имат по-високо самонаблюдение, съветват кардиолозите.

кардиолозите

В никакъв случай не излизайте без шапка

Обикновено голяма част от хипертониците са наясно с болестта си и приемат съответните медикаменти, назначени им от специалист.
В нередки случаи обаче се налага през зимата дозата на медикаментите да бъде завишена. Това в никакъв случай не бива да се прави на собствена глава. Задължително потърсете специалист, който да прецени кой от медикаментите и с колко да завиши.

Кардиолозите съветват хората да бъдат особено бдителни. При наличието на няколко симптома като гръдна болка на широка площ, гадене, безпричинна умора, прилошаване и нарушения в дишането, незабавно да потърсят лекарска помощ.
Не пренебрегвайте нито един от тези симптоми.

Много е важно да потърсите лекарска помощ навреме, тъй като в противен случай може да се окаже твърде късно за каквото и да било.
Кардиолозите посочват, че е особено важно хората със сърдечни проблеми и хипертония да носят шапка на главата си.

Причината за това е, че мозъкът представлява своеобразна структура, която е изключително богато кръвоснабдена. В този ред на мисли той се нуждае от повече кръв и кислород.
Освен това задължително трябва да слагат ръкавици на ръцете си. Краката им пък трябва да са обути в топли ботуши.

Специалистите съветват да спрете избора си основно върху естествени материи, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар