Синоптиците разкриха докога ще продължи снежният ад

Синоптиците разкриха докога ще продължи снежният ад
4 (80%) 2 votes

Задава се нов студен фронт, който ще понижи температурите

Синоптиците разкриха докога ще продължи снежният ад, който скова страната.

Прогнозата за Източна България все още е доста стряскаща. Умереният до силен север-северозападен вятър ще продължи да създава усложнения. Синоптиците предвиждат нови виелици и навявания.

През днешния ден най-късно до обедните часове снеговалежът ще спре. Очакванията на синоптиците са облачността да се разкъса временно и да намалее до слънчево време.
Още в сутрешните часове обаче от юг започна ново заоблачаване и снеговалежи, които до вечерта се очаква да обхванат цялата югоизточна част на страната.
Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен и ще се ориентира от запад.

синоптиците

Задава се нов студен фронт, който ще понижи температурите

Максималните температури на повечето места няма да надхвърлят нула градуса. Атмосферното налягане ще се повиши слабо, но ще остане по-ниско от средните месечни стойности.

Синоптиците предвиждат, че през тази нощ намалението на облачността от запад-северозапад ще обхване почти цялата страна. Снеговалежите обаче ще продължат почти през цялата нощ над източните райони на страната.

През утрешния ден над повечето райони в страната ще духа предимно умерен запад-северозападен вятър. Времето ще е предимно слънчево. Сутрешните температури ще останат ниски. В преобладаващата част от страната дневните температури ще са малко над нулата. На места в Източна България все още ще се задържат отрицателни.

Очаква се в петък сутрешните температури да са малко по-високи. През нощта срещу петък вятърът ще се ориентира от югозапад и това ще е причината за повишението на температурите.
Синоптиците предвиждат нови повишения на дневните температури. С нахлуването на южния вятър ще се затопли и източната част на страната.

След слънчевите дневни часове ще започне ново увеличение на облачността.
Още привечер над северозападните райони има вероятност да превали дъжд. В планинските райони преваляванията ще са от сняг.

В съботния ден през страната ще премине нов студен фронт. С усилването на северозападния вятър температурите отново ще започнат да падат.
Според средносрочната прогноза на синоптиците, лошото време ще се задържи до 22 януари, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар