Доналд Тръмп набута роднини в кабинета си (Още за скандала)

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп гази закона, назначава роднини наред

Семейство Тръмп ще управлява Америка, с благословията на Доналд Тръмп. Позабравилия се магнат, реши да назначи зет си за свой съветник. И докато някои недоволстват, че съветник на президента ще е негов роднина, други си отдъхнаха. Най-вече поради факта, че един разумен човек ще дърпа конците в Белия дом и няма да се стигне до ядрена война заради абсурди.

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп, снощи потвърди назначаването на своя зет Джаред Кушнер за старши съветник в Белия дом, съобщават световните медии. „Кушнер беше мой съветник и довереник по време на кампанията и в периода на преход. И съм горд, че ще има ключова роля в моята администрация“, съобщи снощи Тръмп. Според медиите, Кушнер се е отказал от заплатата за изпълнението на длъжността старши съветник. С което фактически си развързва ръцете да поеме този пост.

Младият бизнесмен, който в неделя ще навърши 36 години, е съпруг на дъщерята на Тръмп, Иванка, от която има три деца.
Освен това Тръмп заяви, че докато той е на президентския пост, компанията му ще бъде управлявана от неговата дъщеря Иванка.

Укротяване на опърничавия

Както предават световните агенции, Джаред Кушнер няма опит в политиката. Освен това той е най-младият в списъка от сътрудници, които ще помагат на Тръмп в управлението на страната. Но за разлика от своя тъст, Джаред Кушнер е ловък дипломат и го доказа още по време на предизборната кампания. Неслучайно републиканците са доволни, че той заема този пост в Белия дом. И смятат, че ако някой може да удържи Тръмп от необмислени действия, това е именно неговия зет.

Иначе зетят и нов старши съветник на Тръмп е ортодоксален евреин, чието семейство е по-близо до конкурентната Демократическа партия на САЩ.

По-рано медиите писаха, че Кушнер е директор на семейната фондация, която давала благотворителни дарения за еврейските селища на окупирания Западен бряг в Израел, както и това, че е възможно да бъде пратеник за Близкия изток в администрацията на новоизбрания американски президент.

Демократите призоваха да се преразгледа назначаването на Кушнер за съветник и обвиниха Тръмп в конфликт на интереси.

Причината е в това, че според Американската конституция близки и роднини на президента не могат да участват в управлението на страната. Идвайки на власт Доналд Тръмп обаче мята да въведе и свои собствени правила. Той обмисля да предоговори някои сделки и да наложи строги правила за китайския внос.

Доналд Тръмп назначи зет си в Белия дом

Доналд Тръмп назначи зет си в Белия дом

От друга страна, американския лидер е готов да си партнира с руския президент Владимир Путин, противопоставяйки се на Обама и собствената си партия. Но какво ще се получи накрая, само бъдещето ще покаже.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар