Русия се готви за война: Цивилни се мобилизират за военна служба

Русия мобилизира масово военни
0

Русия се готви за война, масова мобилизация на цивилни

Русия се готви за война. И то за мащабна война. Цивилни масово са привиквани на обучение и военна служба. А освен това се организират и „частни“ бригади, които провеждат военно обучение.

В едно полуосветено мазе в руския град Петроград, 18 мъже практикуват с пистолети „Макаров“. Всички те са „обикновени хора“, които са решили да се запишат на седемдневен военен курс, който се води от бившия инструктор Денис Гариев. Той никога не е бил фен на Владимир Путин, но след анексирането на Крим и войната в Украйна, властта и националистите като Гариев са вече от една и съща страна.

Той казва, че неговата цел е да научи хората да се борят и да се възстанови тяхната агресивност. „Тук съм, за да ги науча как да убиват“, казва Гариев. Според него, повечето хора са „обикновени граждани“, които не са мотивирани от някаква специална идеология, но смятат, че Русия е обградена от враждебни сили и вярват, че борбата за родината е задължителна.

Един от тях е Алексей, бивш професионален боец, който за руските медии казва, че „черни облаци“ са надвиснали над Русия. По-голямата част от обученията по цяла Русия се провеждат в изоставени сгради, а хората се учат как да работят с автоматична пушка „Калашников“. Политическите уроци умишлено са пропуснати.

Къде е властта?

Правителството не само не взима мерки срещу мобилизацията, но и си затварят очите за доброволните бригади

Когато войната избухва в Украйна, Денис Гариев започнал да тренира хора да се борят заедно с „имперския легион“, клон на руското имперско движение, което се обявява за възстановяване на глобалната мощ, която някога е имала Русия.

Въпреки че официално няма никаква подкрепа от руските власти, Денис Гариев казва, че властта не се месят в работата им.

Той изобщо не признава украинската националност и казва, че това е просто продукт на ООН. Според него, в момента конфликта в Украйна се води между самите руснаци. В Киев не е бил от 2015 г., тъй като смята, че правителствата на двете страни заедно с олигарсите са провокирали конфликта.

Русия мобилизира масово военни
Русия мобилизира масово военни

При Гариев идват все повече руснаци. И той казва, че не е важно, дали те имат някакви политически убеждения. Най-важното е да бъдат патриоти и да се подготвят за войната, която идва.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.