В студеното и снежно време на тези зимни дни, замразените стълби и входовете в сградите и жилищата са "най-опасното" място

В студеното време заледените тротоари, стълбища и входове пред дома са най-опасните места. А с падането на сняг и дъжд обстановката само се усложнява. За капак, с всяко излизане и влизане с нашите обувки носим кал, сняг и вода, които замръзват, така че много лесно може да паднете пред дома За да се застраховате от подобен инцидент, а през тоци сезон да не се случи подобно нещо, ви предлагаме няколко прости, но много ефикасни съвета как да стопи леда по стълбите пред входа на дома ви

Гланц за съдомиялни

В 2 литра хладка вода сложете 1 супена лъжица гланц за съдове и течност с 30 до 70 процента алкохол. Сместа се поставя в бутилка и се изсипва върху замразените стълби, препоръчват от mkd-news.com. Ледът ще изчезне, а нов слой няма да се образува.

Сол и пясък

Както можете да предположите солта е много ефективна при този проблем. Изсипете върху леда и я оставете да действа. Не е много чисто, но пък е истински ефективно решение за леда. Солта може да смесите с обикновен пясък или онзи за котешка тоалетна, за да предотвратите отмиването й. Все пак е препоръчително солта да се използва като последно решение. Както е известно, натриевия хлорид е много силен и трябва да се внимава с него, тъй като може да увреди бетона и дървото.

Сода

Содата бикарбоната действа подобно на солта, защото съдържа натрий в известни количества. Изсипете на заледените места, а над нея нанесете пясък. Проверете дали леда се е разтопил. Ако не е повторете още веднъж тази процедура.

И накрая, но не и на последно място — пепел от изгорели дърва и въглища

[caption id="attachment_504362" align="aligncenter" width="490"]Как да се справим с леда в студеното време Как да се справим с леда в студеното време[/caption] Още от стари време вашите баби и дядовци са използвали пепелта, за да не става пред дома пързалка. Ако не се притеснявате от малко прах и няма опасност да разнесете сместа в дома си, спокойно може да насипете пепел пред стълбите или по тротоара. Не е най-чистия метод, но поне можете да сте спокойни, че инцидентите в снега ще са по-малко.