Вижте българката, ранена при атентата в Истанбул (Фото)

Гласувайте за статията

Нурай Алиосман е българката, пострадала при атентата в Истанбул

Българката, пострадала при атентата в Истанбул, се възстановява

Нурай Алиосман е българката, ранена при атентата в Истанбул. Младата жена пострада след като навръх Нова година все още неизвестен стрелец откри огън в заведение, където хората празнували настъпващата 2017. Тя беше приета в болница в критично състояние, но лекарите успяха да я стабилизират.

Нурай е ранена при атентата в Истанбул

Таткото на родената в Шумен Нурай е бил придружен до болницата от Надежда Нейнски и генералния консул на България. Тя вече не е в реанимация, преместена е в самостоятелна стая, за нея се грижат изключително добре, каза посланик Нейнски.

Според лекуващите лекари животът й вече е вън от опасност. Диша самостоятелно и говори. Тя е много мила, красива и нежна. Изключително интелигентна и борбена, разказа впечатленията си Надежда Нейнски. Тя е по-мобилизирана от нас, здраво стъпила е на земята, добави посланикът.

Момичето си спомня кошмара в нощта на Нова година. Говорили и за безумеца, стрелял на месо безогледно, докато стотици невинни хора от цял свят посрещат 2017 г. Куршумите му убиха 39 души, ранените са 69.

Нейнски категорично отказва да споделя детайли, за да не навлиза в личното пространство на младата жена, която от няколко години живее в Норвегия. На настоятелната молба да сподели нещо от разказа на момичето за стрелеца дипломатът каза само една реплика на Нурай: “Аз слушах как куршумите барабанят край мен”, предават от „24 часа“.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар