Мистерия: Цяло село изчезва за 1 нощ и никой не знае защо

Гласувайте за статията

Мистерия: Цяло село изчезна за 1 нощ!

Абсолютно необитаем изглежда залива Ким днес, а някога на този остров е имало повече от 40 къщи. Мистерия е обаче какво се е случило, за да изчезнат всичките му жители за 1 нощ.

Всичко, което днес е останало на този остров са купища от камъни, кал и останки от основи.

Ирландия е богата на красиви пейзажи, а Ким бей, заливът по крайбрежието на остров Ахил е просто още един пример за уникалните природни красоти. Това място изглежда като излязло направо от някоя приказка, но острова крие и мистерия, която и досега не е решена.

Остров Ахил e един от най-отдалечените в Ирландия, а освен това е и най-големият остров в страната. И точно там е създадено и селото, което бързо се развивало през 1838-та година, за да бъде заличено мистериозно, само за една нощ.

Някога на острова е имало повече от 40 къщи. Но всичко, което е останало днес от тях, са купища от камъни, кал и останки от строежи. Какво се е случило с обитателите на селото никой не може да каже. Освен това няма данни за земетресения, които да са разрушили това място.

На самия остров се намират и няколко по-малки селища, като останалите хора на острова нямат никакви сведения за предишните общности живели там. Уникални записи за съществуването на селото се пазят чужди анали, които описвали неговата красота.

Но какво точно се е случило със селото в залива Ким, е въпрос, на който се опитват да отговорят десетки учени. Млади студенти археолози, смятат, че са на път да разкрият загадката.

Те намерили къщи, построени от камък и кал, както и доказателства, че същите са умишлено унищожени. Дали селището е разрушено от собствените си жители или от някаква външна сила, засега остава тайна. Едно от възможните обяснения е периода на големия глад в Ирландия, който съвпада с времето на съществуването на селището. Но това не обяснява останалите руини.

Мистерия: Село изчезва за една нощ и никой не знае какво се случва с него

Мистерия: Село изчезва за една нощ и никой не знае какво се случва с него

Разкриването на загадката

Археолозите планират още едно изследване през 2017 г., по време на което се надяват да разкрият цялата мистерия. И защо селото само за 1 нощ е изтрито от лицето на земята.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар