Учени: Антарктида крие невероятна загадка

Гласувайте за статията

Тайна окована в лед: Какво се крие под Антарктида ?

Антарктида продължава да бъде един от най-загадъчните райони в света. Наскоро учени заявиха, че смятат, че под ледените блокове се крие тайна, която може да промени световната история.

Защо всички са толкова любопитни да открият какво се пази в дълбините на ледения свят? Какво се крие там? Врата към други светове, или древната Атлантида?

През годините за Антарктида се носеха най-различни легенди. Митове родени от странни случки и загадъчни пътешествия. Учени обаче смятат, че са на път да открият нова загадка, която да промени световната история.

Учените смятат, че под антарктическия лед се крие огромен обект, който би могъл да промени начина, по който приемаме и познаваме историята.

Самата загадъчна „аномалия“ вероятно се намира под вечния лед в областта, наречена Уилксова страна, пише „New York Post“. Някои изследователи смятат, че тук се намират останки от огромен астероид, два пъти по-голям от този, който е изтрил динозаврите от лицето на Земята. Други пък мислят, че става въпрос за тунел, който води към друго измерение. А трети — че под Антарктида се крият останките на древната Атлантида.

Но поне засега версията за космическото тяло надделява в научната общност. А ако това е вярно, вероятно именно този астероид е предизвикал изчезване в ерата на Перм и Триас, като е убил 96 процента от морските същества на нашата планета и около 70 на сто от животните.

Тайни и загадки

Въпреки това, хората с богато въображение смятат, че става дума за огромна база на НЛО, или портал към мистериозен подземен свят. А през 2006 г. НАСА засече гравитационната аномалия, която е показател за наличието на огромен обект, който стои в кратер с диаметър от 480 км. Ученият, който пръв е забелязал аномалията смята, че става въпрос за удар от голям астероид.

Нова мистерия в Антарктида

Нова мистерия в Антарктида

„Този удар е бил по-голям от този, който изтребил динозаврите и вероятно е причинил огромни щети“, казва Ралф фон Фресно, професор по геология в университета в Охайо. Каква е истината за загадката на Антарктида, тепърва ще се разкрие.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар