„Титаник“ не е потънал заради айсберг (Нови разкрития за катастрофата)

Гласувайте за статията

Пожар, човешка грешка и айсберг — това е довело до потъването на „Титаник“

„Титаник“ не е потънал само защото се е ударил в айсберг. Нови разкрития около най-известния кораб на планетата, хвърлят светлина върху него. Катастрофата, която се превърна в епос за Холивуд, всъщност е резултат от пожар, човешка грешка и среща с ледения блок.

Убежденията на създателите на „Титаник“, че корабът е непотопяем, най-вероятно са били основателни. Но няколко последователни инцидента са отслабили неговата стабилност и са довели до фаталната злополука.

Според учени корабът е можел да потъне и преди да нацели айсберга. Пожар е в основата на инцидента и то още преди машината да потегли на път.

Според новите доказателства, които е открил журналиста Шон Малоун, причината за потъването на Титаник е пожар! Малоун се натъкнал на странни следи докато изучавал снимки от Титаник. Преди корабът да напусне пристанището в Белфаст, по него личали черни следи от пожар, вероятно останали незабелязани.

Експертите са потвърдили, че тези следи показват, че е имало пожар в стаята с бойлерите, който вероятно е отслабил конструкцията на Титаник, а айсбергът е ударил точно там!

Малоун определя инцидента така: „Това не е обикновена история за кораб, който се е ударил в айсберг и е потънал. Тук става дума за набор от необичайни фактори, които са довели до един от най-големите трагедии в историята — огън, лед и човешка небрежност. Това напълно променя заключението от официалното разследване. Че потъването на Титаник било дело на непреодолима сила!“, добавя той.

Твърденията на Малоун се подкрепят и още нови експерти.

Титаник не е потънал само заради един айсберг

Титаник не е потънал само заради един айсберг

Доскоро се смяташе, че „Титаник“ е потънал едва ли не, заради предизвикателството, което човекът е отправил срещу природата. В началото на века подобни мнения са били доста често срещани. Както се оказва обаче човешка грешка, пожар и нарушаване на целостта на кораба, са довели до инцидента.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар