Добра новина за учениците

Добра новина за учениците
5 (100%) 1 vote

Удължават с още няколко дни ваканцията на някои места

Новата година започва с още една добра новина за учениците.

Преди броени дни бе съобщено, че ваканцията на учениците се удължава до 6 януари включително. Това важи за всички учебни заведения в страната. Причината за удължаването на ваканцията стана грипната епидемия.

Специалисти посочват, че тази година грипът се е развилнял доста по-рано от очакваното. За да се избегне пренасянето на вируса, е препоръчително да се избягват събиранията на големи групи хора на обществени места.

Както стана ясно, ученици и учители от цялата страна са попаднали в плен на грипа. Именно поради тази причина Министерството на образованието и науката е взело решение да удължи ваканцията до 6 януари включително.

учениците

Удължават с още няколко дни ваканцията на някои места

На практика учениците ще се върнат отново на училище на 9 януари.
Сред мотивите за удължаването на неучебните дни е фактът, че голям брой учители и персонал в училищата са в болнични. Училищните директори срещали сериозни затруднения да намерят заместници, както и да запазят здравето на ученици, учители и помощен персонал.

Припомняме, че коледната ваканция за учениците започна на 24 декември. Според първоначалния план, те трябваше да са отново на училище на 5 януари. Министерството на образованието и науката обаче реши, че и 6 януари ще е неучебен ден.

Междувременно стана ясно, че на някои места в страната вече е обявена грипна епидемия поради високите нива на заболеваемост.
Именно поради тази причина няколко общини ще решават дали да не удължат още ваканцията на учениците.

Заради върлуващия грип ученическата ваканция е удължена до 9 януари в общините Пловдив, Габрово и Карлово.
Предстои местните здравни власти в Севлиево да вземат решение дали да не удължат ваканцията и на учебните заведения, намиращи се на територията на общината. За целта ще се вземе предвид броя на заболелите от грип.

Само преди няколко дни грипна епидемия бе обявена и в Хасково, Харманли и Перник, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар