Убиецът от Истанбул – узбек или от Киргизстан (Фото)

Гласувайте за статията

Убиецът от Истанбул е гражданин или на Узбекистан, или Киргизстан

Терористът от Истанбул все още е на свобода

Убиецът от Истанбул е от Узбекистан или от Киргизстан, убедени са разследващите. Терористът, който уби 39 и рани 65 празнуващи Нова година на Босфора през нощта на 1 януари, е свързан с терористите от „Ислямска държава“, съобщи CNN Turk, позовавайки се на данни на турската полиция.

Убиецът от Истанбул

Стрелецът все още се издирва, а негови фотоси се оказаха налични, благодарение на видеокамери на турското летище, откъдето е минал през паспортен контрол, пише bgdnes.bg.

Около час след посрещането на Новата 2017 нападателят откри огън с „калашник“ и започна безразборна стрелба по около 800 празнуващи в клуба.

Предполага се, че втори атентатор е бил убит на място в клуба. Освен граждани на арабски държави, които бяха сред жертвите, вече е установено, че има и убити една рускиня и една французойка, която е имала двойно гражданство – и тунизийски паспорт.

Тя е загинала заедно със съпруга си, който е от Тунис. 69 са ранените, сред които и една българка, която се намира в болница в Истанбул. Общо 42 терористични акта са регистрирани в Турция от януари 2016 до сегашната кървава атака в хитовото заведение на Босфора, недалеч от моста, свързващ Европа с Азия.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар