Париж в пламъци на Нова година: Запалиха над 650 автомобила

Гласувайте за статията

Париж наистина се превърна в град на светлините на Нова година

Нова година в Париж наистина се превърна в година на огнения петел. Фойерверките и зарята явно не стигнаха на гостите и жителите на френската столица. Затова си организираха огнено шоу, в което горяха над 650 автомобила.

Този път, за радост на французите, не ставаше дума за терористичен атентат, а по-скоро за огнени партита. Милионите граждани, които излязоха по улиците на града, прекалиха с увеселенията и организираха наистина запомнящ се купон. Който ще струва милиони на застрахователите и ще донесе доста главоболия на някои местни жители.

В новогодишната нощ във Франция са били запалени над 650 превозни средства. Това съобщи германския телевизионен канал ZDF, цитиран от агенция „Фокус“. По данни на Министерството на вътрешните работи на Франция, нападенията са надминали всякакви статистики. А броят на подобен тип престъпления се е увеличил драстично в сравнение с предходната година. Тогава в нощта на 31 декември срещу 1 януари са извършени „едва“ 602 палежа на превозни средства.

През последните години подобни дела се превърнали в нещо като Новогодишна традиция във Франция. Местните редовно се забавляват да опожаряват автомобили, паркирани по най-големите булеварди. Най-големите набези са в Париж, където на Нова година обикновено има най-голямо струпване на хора. През последните пет години обаче, тези престъпления са намалели с 20 на сто, съобщиха от министерството. 454 души са били задържани временно през новогодишната нощ, 301 от които остават в полицейския арест.

За разлика от Париж и Франция, в Кьолн имаше доста по-голям контрол. След атаките в Берлин, Германия предприе безпрецедентни мерки за сигурност. Нападенията над жени, които бяха масови през миналата година, тази бяха овладени от полицията. Масовите мерки за сигурност отказаха вандалите и от други прояви по обществените места.

Нова година в Париж  - с фойерверки и палежи на коли

Нова година в Париж – с фойерверки и палежи на коли

България пък посрещна една сравнително спокойна Нова година. С изключение на снежната блокада край Бургас, където заради виелици закъсаха десетки, но в крайна сметка дори тази криза имаше щастлив край.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар