Климатологът Симеон Матев ни разкрива какво ще бъде времето по Нова година

Гласувайте за статията
Студ и сняг за ЧНГ прогнозира синоптикът от TV-MET Симеон Матев

„На 31 декември в по-голямата част от страната времето ще бъде слънчево. Повече облаци ще има само по Черноморието и в югоизточните райони на страната, където ще прехвърча сняг. През деня температурите ще бъдат от минус 2 до плюс 4 градуса. Самата новогодишна нощ ще бъде студена. В Странджа планина все още ще прелитат снежинки. Около полунощ температурите ще бъдат от минус 8 до минус 3 градуса. Самото новогодишно утро ще бъде мразовито с температура около минус 12 градуса“ – прогнозира в интервю за „България днес“ синоптикът Симеон Матев.

„Очакваме първият ден на годината да бъде слънчев, като ще се усети затопляне и дневните температури ще достигат от 2 до 8 градуса. Сняг очакваме още днес. От север към Балканите се спуска студен арктически въздух, който ще понижава температурите. Под негово влияние ще имаме разкъсана, но значителна облачност. Ще превали сняг или дъжд, който ще премине в сняг, но в по-голямата част от страната валежите ще бъдат слаби. Ще духа неприятен северозападен вятър“ – твърди климатологът Симеон Матев.

Симеон Матев прави прогноза за седмицата

Симеон Матев прави прогноза за седмицата

„Началото на Новата година ще ни предложи слънчево и студено време. На 2-ри ще имаме и мъгли в низините, но пък през деня ще започне затопляне и дневните температури ще достигнат 4-10 градуса. Към 3-и и 4-и януари ще имаме условия за валежи от дъжд, после от сняг и ново понижение на температурите със студено време от 5 до 7 януари. Ще последва затопляне с южни ветрове, но към края на първото 10-дневие има голяма вероятност за ново застудяване със снеговалежи“ – твърди Симеон Матев.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар