Световни правителства няма — има световни династии

Столетия назад 5 династии суверенно управляват света, поне ако са верни някои теории за тях. Американската и световната политика са маши в ръцете не на тайни световни правителства, а на няколко династии. А тези са петте най-влиятелни семейства, които управляват света.

5. Семейство Ротшилд

Семейство Ротшилд отдавна се смята за най-богатото семейство в света. Смята се, че са собственици на имоти, на стойност 500 милиарда долара. А някои оценки казват, че те управляват финанси на стойност 100 трилиона долара. От шейсетте години на осемнадесети век, след като Майер Амшел Ротшилд изпратил своите петима синове в пет финансови центрове, те заемат най-важните места в световната финансова система. През 19 век, семейство Ротшилд укрепва позициите си в глобална власт по безспорен начин. Осигурявали финансова подкрепа на монархиите и властите, и на двете воюващи страни във войните на Наполеон. Тогавашните вестници ги описвали като "Съветници и финансисти на европейските крале и американските републикански босове". В днешно време се заплитат конспиративни теории, които казват, че Ротшилд контролират света чрез американската централна банка Federal Reserve. Според тях, основателят на Fed, Пол Варбург, всъщност е бил агент на семейство Ротшилд.

4. Семейството Рокфелер

Династичното царство на Рокфелер е създадено през седемдесетте години на 19 век, когато Джон Д. Рокфелер основава Standard Oil Company. Това е най-голямата петролна компания по това време, а самият Рокфелер още тогава тежал около 400 милиарда долара. Което го прави един от най-богатите хора в световната история. Легендарният американски президент Теодор Рузвелт дори се боял, че Рокфелер е заинтересован от създаването невидима власт. Именно Рокфелер са помогнали за изграждането на централата на ООН в Ню Йорк и основали конференцията Билдерберг, А в нея членуват само най-влиятелните хора на света и се срещат веднъж годишно. Говори се, че семейството Рокфелер и днес продължава със своите тайни операции чрез управлението на големите петролни компании, каквито са Exxon Mobil и ВР или банки като Chase Manhattan Bank.

3. Семейство Морган

Семейството Морган достига своя разцвет, когато Джон П. Морган,заедно с Ротшилд дава назаем сто тона злато на американските власти през банковата криза през 1893 година. И тъй като контролирал най-големите златни резерви в САЩ, Морган финансирал и създаването на най-големите американски компании като AT & T и General Electric. Освен това е финансирал и проучванията на Никола Тесла. Заради връзките му с американското министерство на финансите, има теории, че Морган е изнудвал САЩ да участват в Първата световна война. И защитят кредитите, които са отпуснали на Русия и Франция. Дж. П. Морган — младши, дал заем на американците от 500 милиона долара, а взел комисионна от 1% за всички стоки, които дружества му продавали на американската армия. Освен това, има слухове, че Морган са подтикнали японската атака срещу Пърл Харбър. С обещание към японците, че ще разделят с тях печалбите от войната. Днес Морган притежават най-големия частен резерв от злато, за който се твърди, че е свързан с нюйоркското дъщерно дружество на Американската централна банка.

2. Семейството Дюпон

Д. И. Дюпон е син на френски емигрант. И натрупал богатството си след създаването на барута. Семейството му пуска корени в американската висша политика след съобщенията, че финансирали американците за закупуването на Луизиана от Наполеон през 1803 година. До началото на Първата световна война, компанията "Дюпон" произвеждала над 40% от общото световно производство на експлозиви, а по време на Втората световна война, е участвала в проекта за изграждане на американската ядрена бомба. Някои смятат, че семейство Дюпон до такава степен е имало влияние върху американската власт, че само заради тях са забранили използването на марихуана и производството на промишлен коноп. И то само и само, за да се защити производството на найлон. Което е един от най-важните продукти на компанията Дюпон. Днес тази компания е един от най-големите световни производители на генетично модифицирани семена. А чрез Pioneer Du Pont стоят и зад "Световното хранилище", където се съхраняват проби от растителни семена, които човешката раса отново би могла да засади след апокалипсис.

1. Семейство Буш

Политическата династия Буш, подари на света двама американски президенти. Тя започва с Прескот Шелдън Буш, роден през 1895 година. Той за първи път се среща с политическия елит, когато като студент в Йейл става член на дружеството "Череп и кости". Има слухове, че именно Прескот е стоял зад неуспешния преврат през 1933 г., имащ за цел да бъде свален от власт президента Франклин Рузвелт. [caption id="attachment_503253" align="aligncenter" width="588"]Световни правителства няма: 5 световни династии контролират света Световни правителства няма: 5 световни династии контролират света[/caption] По време на Втората световна война, Буш е бил ръководител на Union Banking Corporation, инвестиционна банка, която в крайна сметка е затворена заради доказани бизнес връзки с нацистка Германия. Синът на Прескот, Джордж Х. Буш става президент на САЩ в края на 80-те години на миналия век. А неговият внук Джордж Буш два мандата седеше в Белия дом. И двамата започнаха конфликти с Ирак, като от това огромни доходи реализираха компании като Halliburton и KBR. И двете свързани със семейство Буш. Това семейство се счита за най-мощното в американската политика, а имат и баснословни сметки в банковия и петролния сектор.