Коледа наближава, предстои голямото похапване, вижте как да се опазим от преяждане и излишни кила

По Коледа и новогодишните празници се приема излишно количество храна. Вижте няколко съвета как да озаптим прекалената си лакомия.%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b0-%d0%b8-%d1%85%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bf%d0%b5%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%b0

  1. Яжте на често, но по малко. Така ще предотвратите претоварването на храносмилателната система.
  2. Избягвайте газираните напитки и шампанското. Въпреки, че по празниците трудно може да им се устои те предизвикват дехидратация и подуване на корема.
  3. Не пропускайте някое хранене. Не заменяйте водата с алкохол. И не се хранете в късните часове.
  4. Бъдете повече активни. Почивните дни не прекарвайте в лежане пред телевизора или пред компютъра. Бездействието увеличава стреса и забавя храносмилането.
  5. За да запазите здрава храносмилателната си система приемайте пробиотици. Или по-добре заложете на киселото мляко. Полезните бактерии действат благоприятно на храносмилателния тракт.
  6. Избягвайте трудно смилаемите храни като зеле и броколи. Ако ги консумирате рискувате да ви се подуе корема и да получите газове.
  7. Подбирайте си храната внимателно. Изберете си няколко храни на които не можете да устоите. Ако пък всичко ви се вижда вкусно хапнете, но по малко.
  8. Вместо да се наливате с кафе си сварете чай от мента или лайка. Като добавите малко сок от лимон. Така ще успокоите храносмилателната си система и няма да имате храносмилателни проблеми.
  9. Избягвайте храната, която не е приготвена домашно. Голямото количество сол, нишесте и мазнини, които се съдържат в купешката ще затруднят храносмилането и ще се почувствате отпаднали и уморени.
  10. Пийте повече вода. Тя ще улесни преминаването на храната през храносмилателния тракт и облекчава храносмилането, предават от електронното издание tocka.com.