Мартин Карбовски обърна представите за себе си, както никога досега!

Водещият Мартин Карбовски откри другото си лице. Зрителите са свикнали да виждат в предаванията му само купища негативи. Като се започне от нравствена деградация. Преминава се през бруталност, болезнена откровеност. Това са етапи, които устатия водещ разкрива във всяко едно от предаванията си. [caption id="attachment_502890" align="alignright" width="300"]Мартин Карбовски Мартин Карбовски крие в себе си качества, за които не сме и подозирали[/caption] Но наскоро близки до телевизионера открехнаха и за другото му лице. Което изненада дори и тези, които се имат за негови приятели. Защото Мартин Карбовски имал нежна душа. Не бил циничен и краен. А таен благодетел. Той обичал да помага на хора в беда. И го правел така, без никой да знае за тази негова черта от характера му. Това наистина правел на телевизионера. Тази година, през януари той ще навърши 47 години. И не спира да помага на хора в беда. Случайно срещани качвал на стоп.

Помагал на майки с малки деца да стигнат до гара или автогара. И им купувал билети, ако нямали пари. Но никога не обича да го афишира публично.

За тази негова скрита черта в характера му открехна Ваня Щерева. С писателката и певицата той е приятел отдавна. Тя именно разкри за това негово качество и го накара да си го признае. „Аз съм може би от това последно поколение, което става, щом в трамвая влезе възрастен човек. Става ми жалостиво, мило, чувство, което не бива да се разказва. Става ми жал за този, който е закъсал. Това не означава, че трябва да го галиш по главата и да го дундуркаш. А дори да го чукнеш по главата или дори да му зашлевиш един шамар. За да се осъзнае какво го е накарало или принудило да закъса. И да се оправи. Ако може”, разкрива той. Въпреки тази своя чувствителност към чуждото нещастие журналистът е откровен. До болка. Както в работата си, така и в личния си живот. Освен с Ваня Щерева той има за близка своя приятелка и Катето Евро. За нейната 60-годишнина той й подарил пелети. Но тя му ги върнала, като му казала, че със Сашо вече са си купили. Ас Ваня Щерева са толкова близки, че празнуват заедно Нова година. Ходят и на почивка на Черноморието през лятото. А веднъж дори тя се съблякла пред него дибидюс.