Кокосовото масло е сред най-полезните мазнини, вижте защо всеки трябва да го има в къщи

Кокосовото масло не е сред най-популярните мазнини в България. Вижте защо полезния продукт трябва да го има във всяко домакинство. В него се съдържат 90 процента наситени мазнини. Което е много важно за растежа на клетката. Научете за какво може да ви помогне полезния продукт.Кокосово масло

  1. Дори и най-упоритата рана ще зарасне ако я намажете с кокосово масло. То ускорява заздравяващия процес.
  2. Ако страдате от лош дъх в устата или имате зъбна плака използвайте следната рецепта. Всеки път преди да си измиете зъбите се жабурете с 1 лъжица разтопено масло.
  3. Заради противовъзпалителните му свойства може да го използвате за гаргара при упорита кашлица. Ако имате изгорено или ухапано място от насекомо спокойно може да се намажете с кокосовата мазнина.
  4. При болно гърло или втрисане може да го използвате за облекчаване на болката и при други заболявания свързани с треска.
  5. Мазнината от кокосовия орех е ефикасно средство срещу махмурлук. Ако сте препили с повече алкохол яжте от него. Гарантирано е, че бързо ще се възстановите.
  6. Ако имате проблеми с щитовидната жлеза консумирайте кокосово масло.Според последните проучвания то повлиява благотворно и стимулира функцията на важната жлеза.
  7. Приема на масло от кокосови орехи е особено полезно за жени в менопауза. Известно е, че пречи да се развие остеопороза. Може да се използва и срещу ставни и артритни болки. Необходимо е ставите да се масажират с мазнината, предават от електронната новинарска агенция pik.bg.