Зелените подеха медийна кампания зад граница срещу страната ни (Пак ли Кресна е причината?)

Гласувайте за статията

Kоалицията „За да остане природа в България“, зад която са маскирани Зелените, предприе нов ход от пропагандната си кампания срещу страната.

Зелените подеха международна медийна кампания срещу строежа на лот 3.2 на магистрала „Струма“. Всичко в този нов епизод на сагата започва преди месец, на 11 ноември. Тогава е публикувано официално съобщение от фондация „Блулинк“. Според него, от тогава у нас пребивават 15 журналисти от Централна и Източна Европа.

Целта на това неочаквано посещение без никакво съмнение е пропагандна. Официално е формулирана като  „ работен семинар за професионално и балансирано отразяване на темите на околната среда, климата и зелената индустрия в ЕС“. На езика на Зелените това означава – ще представим своите идеи без останали гледни точки и ще убедим журналистите в тях. А после те ще разнасят по цяла Европа какви скандали виреят в малка България.

Придържайки се към скрития си план, представителите на коалицията рязко сменят програмата на семинара. Така, вместо с чисто екологични теми, те започнали да занимават представителите на чуждестранните медии с казуса за строежа на лот 3.2 на магистрала „Струма“.

Аутобанът е част европейския транспортен коридор №4.

В момента, обаче, довършването му се бави заради началото на строителството на лот 3.2. А причината е в Зелените. Организациите от коалицията от години спират идейните проекти с все по-невъзможни искания за трасето.

В първия ден на декември 15-те журналисти са били на организирано от еколозите посещение в община Кресна. Там са били приети лично от кмета Николай Георгиев. Разбира се, срещана не е преминала и без представители на Зелените. Присъствали са и членове на други екологични организации, които не са свързани с Тома Белев.

В община Кресна лъсна истината за Зелените

В община Кресна лъсна истината за Зелените

Именно последните разкрили измамата на псевдоеколозите. След като разказали, че идеята на Зелените за 15-километров тунел през дефилето е опасна и показали десетките доклади за земетръсна активност и отровен газ радон, заради които строителството на тунела е невъзможно, се оказало, че никой не е уведомил медийните представители за това, пише trud.bg.

Някак неволно, представителите на „За да остане природа в България“ са пропуснали да съобщят да всички вреди от така желания от тях проект, което си е чиста манипулация. Фондацията „Блулинк“ пък е свързана със Зелените по линия на общи „екологични“ каузи. Тя отразява техните събития на своя официален сайт и така им дава гласност.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

6 коментара to “Зелените подеха медийна кампания зад граница срещу страната ни (Пак ли Кресна е причината?)”

 1. Margo

  Дек. 15. 2016

  Хич не им прави чест! Може ли такова нещо? Трябва да взимат доста стабилна сума…

 2. Дани Петрова

  Дек. 15. 2016

  Чудят се за какво да се захванат тея смешници, хора без работа – вместо да направят нещо смислено и добро с което да си изчистят репутацията на продажници, все се излагат

 3. Стоил

  Дек. 15. 2016

  Не, причината не е Кресна. Причината е алчността на 5-10 човека като Тома Белев.

 4. Петър

  Дек. 15. 2016

  Големи наглеци са тези псевдо зелени и анти българи, не може да саботираш магистрала и заради теб да загиват хора по стария път, и да се правиш на светец.

 5. Иван Христов

  Дек. 15. 2016

  Време е всички заедно да се противопоставим на зеления рекет, създаден и финансиран от Иво Прокопиев!

 6. Граматиков

  Дек. 15. 2016

  Зелените действат само от лобистки и финансови интереси. Те умишлено подвеждат отговорните институции в България и ЕК, както и цялото ни общество. 15 километровият тунел е скъп и опасен, много по-разумно е да се изгради път с пет къси тунела и 7 виадукта.

Добавете коментар