Алек Алексиев от „Откраднат живот“ сменя лекарската престилка с расо

Гласувайте за статията
Актьорът Алек Алексиев от „Откраднат живот“ ще участва във филма „Воевода“

Алек Алексиев, сърцеразбивачът от сериала „Откраднат живот“, сменя лекарската престилка с монашеско расо – пише „България днес“. Актьорът се включва в снимките на най-новия български филм „Воевода“ – отбелязва изданието.

Сценарият е по спомени на очевидци и разказа на Николай Хайтов „Румена войвода“. Филмът с участието на Алек Алексиев е за силата на женския дух и участието на множество жени в хайдушкото движение. Талантливата Зорница София е режисьор на филма и изпълнителка на главната роля.
Румяна войвода е реална историческа личност. През 50-те години на 19-и век тя води чета срещу турците, чийто байрактар е Стоян Ковача.
aleks-14Трейлърът дава заявки „Воевода“ да бъде едно от събитията в новото българско кино. Исторически филми се правят рядко, а изборът централният образ да принадлежи на силна, волева и сложна жена – Румена войвода, която е малко позната историческа личност, прави проекта изключително интересен. Сценарият се базира на разказа на Николай Хайтов. Фон на снимките е Осоговската планина, а във филма участват и членове на школата „Бага-тур“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар